OPREMA

»

SKIJE

17.01.2006.      

Autor: Goran RazićUstupio: Ski servis M-T-V (Marker-Tecnica-Völkl), Peruanska 10, Zagreb.  

Völkl Racetiger SL racing (05/06)

Nakon omekšane izvedbe Völkl Racetigera, imena Slalom carver, u ruke nam je dospjela i najjača, slalom inačica - SL racing.

Testirani modeli: 165 cm @ r = 12,8m
Sidecut: 119 - 66 - 102
Dostupne visine: 150, 155, 160, 165, 170 cm

Riječ je o vrlo, vrlo tvrdoj skiji koja ne popušta niti milimetra prilikom nestručnog vođenja u zavoj. Već na prvi pogled, jarko žuta boja odaje da je riječ o agresivnom modelu iz klase natjecateljskih skija, i nasljedniku ranije "P klase", a prvi spust na njima to samo potvrđuje. Skija je vrlo kruta, a kako bi u zavoju zauzela pravi položaj, prilikom izvedbe zavoja malog radijusa, morat ćete ju ili voziti jako brzo (iznad 40 ili 50km/h u samom zavoju) ili ćete ju morati poprilično postavljati na rubnike, te svojom tjelesnom masom utjecati na njene konstrukcijske značajke.

Svaka neravnina, hupser, nakupina mekanog snijega i sl., djelovala nam je još veća, jer skija svojom tvrdoćom ne upija apsolutno nikakve vibracije, nego ih prenosi na noge skijaša. Takva karakteristika je odlična za brzu i dinamičnu vožnju uređenom stazom, no ukoliko želite uživati na skijama cijeli dan, ne moramo napominjati da ovaj model nije za to.

Brzina u zavoju zadivljuje, isto kao i držanje rubnika, no svaka manja nesmotrenost, mekanije pance, neizbrušena tehnika ili neki drugi nedostatak, stajat će vas ekspresnog dovođenja na repove skija te nastavak vožnje tim stilom, a koji Racetiger svojom dinamikom garantira neiskusnom skijašu.

U skladu s odlikama ove skije, te beskompromisnim karakteristikama, izbor staza je vrlo tanak. Iako će odlični skijaši Racetigera voziti gotovo bilo gdje, dojam je da su tvrde, strme i zaleđene staze one prave, te da će na njima skija postizati najbolje rezultate.

Karakter skije vidljiv je i pri prenošenju skija, vrlo su teške te nalažu što vole, a to je postavljena natjecateljska staza. Konstrukcijski, skija je opremljena sa SensorWoodCore - drvenom jezgrom, a koju imaju svi jači Völkl modeli u sezoni 2005/2006. Tu je i ExtendedDoubleGrip tehnologija, a više o tome možete pročitati u članku o Völkl tehnologiji izrade za sezonu 2005/2006.

Skija ima predugradnju za Marker vezove, a isporučuju se iPT Motion racing vezovi, s DIN skalom dovoljnom i za najagresivniju vožnju.

Slalom sidecut, radijusi od 11 do 13.5 m, od kojih je posljednji prisutan na skiji od, za slalom, vrlo velikih 170 cm, daju jasno do znanja o čemu se ovdje radi. Osim natjecatelja, ciljana skupina ove skije su natjecateljski raspoloženi rekreativci s dugim skijaškim stažem. Preduvjet za skijanje na najjačem Racetigeru su, također, i vrlo jaki kvadricepsi, te pancerice iznad flexa 80. Ako se u navedenim opisima nalazite, onda svakako iskušajte Völklovu perjanicu, neće vas razočarati. A za vožnju po nekim drugim terenima (osim leda i strmih staza bez gužve, ili pak postavljenih slalom staza) ipak razmislite o nabavci nekih drugih modela, koji će biti malo manje izbirljivi.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 142240
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr