OPREMA

»

SKIJE

22.12.2005.      

Autor: Goran RazićUstupio: Gigant sport d.o.o., Svetoivanska 26, Zagreb. tel. 01/3639-105  

Völkl Racetiger Slalom carver (05/06)

Oslabljeni model trkača. Tako bi glasio opis testiranog primjerka. No da li je zaista toliko oslabljen? Smatramo da je ispravnije reći da je ovaj Racetiger puno odmjereniji primjerak donatjecateljske skije, koja je odlična za dobro utrenirane rekreativce.

Testirani model: 163 cm - r 12,9
Sidecut: 100 - 64 - 113

Testirani Racetiger ima sve ono što nema najjači model, osim dominantne crne umjesto žute boje, tu su veća elastičnost, i manja masa, čime postaje znatno upravljiviji na manjim brzinama i pri manje agresivnoj vožnji. Upravo ta karakteristika je vrlo bitna, jer vrlo mali broj rekreativaca ima znanja i snage voziti punokrvnu race skiju. Ova skija je dovoljno agresivna na tvrdoj i strmoj stazi, a opet dovoljno lagana i upravljiva.

No kako bismo odagnali sve sumnje, ovdje je ipak riječ o višoj klasi skije te skiji koja voli tvrde staze, voli bržu vožnju, voli nagle promjene smjera i svu dinamiku koju joj možemo pružati. Ono što je možda najsvjetlija karakteristika Racetigera je to da rubnici drže zaista odlično, na crnim stazama, prilikom agresivne vožnje, skija naprosto uživa.

Iako je vrlo upravljiv i dosta elastičan, model se ipak odlikuje zavidnom torzijskom i fleksijskom tvrdoćom, koja je neophodna za agresivniju i bržu vožnju. Kratki zavoji su prava milina, vožnja na rubnicima je ono za što je ova skija napravljena, a uz malo dotjerane tehnike i nešto kondicije vožnja će biti pravi užitak.

Kako smo se već u nekoliko navrata imali prilike uvjeriti u kvalitetu Völklovih rubnika, ti rezultati nas nisu toliko iznenadili, no stabilnost prilikom izvedbe zavoja većeg radijusa, svakako je. Iako joj to nije osnovna svrha ni odlika, skija radi odlične rezultate i na takvim zavojima. Zahvaljujući svojoj konstrukciji i odmjerenoj tvrdoći vrlo je stabilna i nije sklona nenadanim vibracijama te "kantanjem" prilikom pravocrtne vožnje.

Skija je, poput cijele Racetiger klase, te viših modela iz ostalih Völkl klasa, napravljena s drvenom jezgrom, koja nosi ime "sensor wood core". O tome više pročitajte u Völkl tehnologijama. Vezovi koji dolaze sa skijom su Marker - Motion 1200, s DIN skalom do 12, što je sasvim dovoljno za prosječnog, pa i jačeg rekreativca.

Dojam koji skija ostavlja je odličan. Sportski duh, brza izvedba zavoja, trenutno prebacivanje s rubnika na rubnik te vrlo dobro držanje u tvrdim uvjetima na stazi. Te karakteristike su odlično upakirane s izvrsnom vodljivosti te preciznosti. I ono što je najbitnije, skija nije "krta" poput jačeg joj brata. Preporuka za odlične skijaše.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 119833
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr