OPREMA

»

SKIJE

13.06.2011.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: TČT d.o.o., Ilica 191, Zagreb, tel: 01/3632-944

 

Völkl Sensor 3 (11/12)

Poželjna skija za rekreativca s desetak dana na snijegu godišnje.

Testirani model: 168 cm, r = 15,6 m
Sidecut: 119-72-102
Dostupne visine: 148, 154, 161, 168 cm
-.--.-


-.-Goran Razić-.-Početnici se u skijaškom svijetu susreću s dovoljno prepreka koje ih lako mogu zauvijek odbiti od ovog lijepog sporta. Zašto im onda ne olakšati barem kada je u pitanju oprema? Od te premise su krenuli u Völklu i stvorili Sensor seriju početničkih i rekreativnih skija. Razmišljanje ima logike jer krene li netko skijati na Völklu, sva je prilika da će i nastaviti svoju "karijeru" na njemu.

Sensor serija broji tri modela, a na vrhu je model Sensor 3, naš suputnik na testu skija za sezonu 2011/12. Skija ima moderan sidecut sa strukom od 72 mm, vrlo sličan konkurentskim proizvodima kada su u pitanju modeli za uređene staze. Tehnološke su značajke pažljivo odabrane kako bi skija bila upravljiva, stabilna i ne preteška. Dual Wood Core podrazumijeva drvenu jezgru ispod veza što daje manju krutost vrha i repa skije. XTD Progressive tehnologijom su ojačani rubovi skije kako bi se osigurao izravniji prijenos snage na rubnike. Tu je još i Tip Rocker, tehnološko osvježenje za 2011/12 koje predstavlja odignut vrh skije i pomaže kod ulaska u zavoja i izbjegavanja zapinjanja skije o podlogu. Dizajn skije je klasičan, decentan i nenametljiv, a crna boja daje dozu elegancije i ozbiljnosti u ovaj rekreativni model.

Uvjeti u kojima smo skijali trebali bi biti idealni za Sensor 3. Uređena staza, tek malo omekšala zbog sunca koje je odskočilo na obzoru. Baš za rekreativce koji ne hvataju prvu jutarnju "žicu". Krstarenje je prva riječ koja pada na pamet nakon nekoliko zavoja na "trojci". Umjerene brzine i srednje široki zavoji, turistička vožnja plavim i crvenim stazama – za to je ova skija stvorena. Pohvalna je činjenica što ne kažnjava greške u tehnici ili ponekad lijenost u gibanju tijela.

Tvrde i ledene plohe zadovoljavajuće savladava, a fleksibilnost skije omogućuje zabavno vijuganje između hupsera koji se poslijepodne stvaraju na stazama. Odignut vrh skije pomaže kod prelaska nakupina mokrog i iskijanog snijega, a i inače odaje dojam zamjetne pomoći kod ulaska u zavoj. Kupci ove skije se vjerojatno neće odlučiti na istraživanje neuređenog terena pored staze, što zbog konstrukcijskih ograničenja skije, što zbog vlastita neiskustva. Tko ipak "zastrani", od pomoći će mu biti malena masa, ako već ne široki trag skije.

-.-Goran Razić-.-Völkl Sensor 3 nije namijenjen "gaženju", obaranju brzinskih prosjeka i vratolomijama na stazi. To je skija za one koji po sezoni "hvataju" desetak dana na snijegu. Napredniji će početnici cijeniti upravljivost i uz Sensor 3 će brzo napredovati u tehnici. Rekreativci koji žele skiju za cjelodnevno uživanje, skiju koja im neće ostaviti bolne noge na kraju dana, slobodno svoje povjerenje mogu povjeriti Sensoru. Šteta je tek što se ne izvode u duljinama većim od 168 cm kako bi pokrile širu skijašku publiku i pružile više stabilnosti u pravocrtnoj vožnji.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 231005
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr