OPREMA

»

SKIJE

03.08.2011.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: TČT d.o.o., Ilica 191, Zagreb, tel: 01/3632-944

 

Völkl Tigershark 10 FT (11/12)

Grizu snijeg baš poput morskog psa.

Testirani model: 168 cm, r = 14,8 m
Sidecut: 121-73-102
Dostupne visine: 161, 168, 175 cm
-.--.-

 

-.-Goran Razić-.-Völklova Tigershark serija skija svedena je za sezonu 2011/12 na tri modela. Na vrhu je Tigershark 11 Feet s poznatim Powerswitch prekidačem na repu, a odmah ispod njega se nalazi Tigershark 10 Feet, "morski pas" koji nam je zube pokazao na snijegu.

U struku Tigershark 10 FT ima 73 mm, mjera oko koje se "vrti" većina konkurentskih skija kada su u pitanju modeli za uređene staze namijenjeni sportski orijentiranim rekreativcima. Jezgra je drvena (XTD Woodcore) i ojačana titanom, a konstrukcijom je izostavljen vrlo pomodni "rocker", tj. vrhovi i repovi nisu odignuti od tla čime je skija zadržala klasičnu koncepciju (Full Camber). Ono što se na prvi pogled ističe na Tigersharku su masivna ojačanja uz rubnike koja u presjeku tvore "U" profil skije. Zaslužni su za izravniji prijenos snage na rubnike te pojačanu krutost uz minimalno povećanje mase. Skije dolaze u vrlo atraktivnom "pakiranju": crna i crvena se boja odlično nadopunjuju na kromirani površinski sloj koji privlači zadivljene poglede u redu za "žicu".

Što kada sa žice krenete niz stazu? Tu će trebati skijaške tehnike da zadržite zadivljene poglede. Tigershark 10 FT smo provozali uređenom stazom, tvrdom nakon vedre noći na skijalištu. Imponira krutost skije s kojom se Völkl primakao vrlo blizu blažim natjecateljskim modelima. "Desetka" je tako idealna za agresivnu sportsku vožnju crvenim i crnim stazama. U širokim zavojim zubi ovog morskog psa čvrsto "grizu" podlogu i ne popuštaju čak ni na ledu, a primjereno širok struk daje sigurnost u pravocrtnoj vožnji kada "dodate gas". Šteta je tek što na testu nije bio model duljine 175 cm budući da bi se s njim u takvim situacijama moglo i više izvući.

Kraći, slalomski zavoji se također daju zadovoljavajuće izvesti iako će nekom možda tada zasmetati krutost skije koja je i inače kod Völklovih modela zamjetna. Nježnijim pristupom Tigersharka je moguće provesti i kroz mekši snijeg i hupsere bez zapinjanja. Ipak, općeniti je zaključak da se skiju mora "muški" voziti da bi se iz nje izvukao maksimum. S izletima izvan staze, pogotovo ako je u pitanju pravi "dubač", ne treba pretjerivati jer ova skija, na kraju krajeva, tome nije niti namijenjena.

-.-Goran Razić-.-Völkl Tigershark 10 FT je skija namijenjena sportski orijentiranim rekreativcima, dakle onima natprosječne tjelesne spreme i bolje skijaške tehnike. Takvi će skijaši, koji već polako "pucaju" prema natjecateljskom razredu skija, u "desetki" naći idealnog partnera za to prijelazno razdoblje. A na kraju, tko zna, možda im visoki brzinski prosjeci i dinamični zavoji koji se mogu ostvariti s Tigersharkom i potpuno zadovolje prohtjeve pa shvate da su našli dugoročno rješenje za svoje skijaške prohtjeve.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 181895
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr