OPREMA

»

TEHNIKALIJE

15.06.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Pametni skijaški štapovi

U pripremi su skijaški štapovi kojima će biti moguće primati pozive, čitati SMS-ove, pratiti skijašku putanju...

Anthony Griesel, IT stručnjak iz Salt Lake Cityja, razvio je pametne skijaške štapove kojima će biti moguće primati pozive, čitati SMS-ove, pratiti skijašku putanju... Griesel, istodobno i zaljubljenik u freeride, predstavio je svoj izum gdje jedan štap ima u dršci smješten ekran, optički senzor te Bluetooth modul pomoću kojeg može komunicirati s iPhoneom ili mobitelima na Android platformi.

 U kombinaciji s aplikacijom na mobitelu, dodirom na ekran u dršci štapa moguće je primiti ili odbiti telefonski poziv, pročitati SMS poruku ili očitati temperaturu, nadmorsku visinu, nagib padine i smjer u kojem se skijaš kreće. Također, štap može zapamtiti kretanje skijaša te ga ispisati uz pomoć Google Eartha.

Griesel štapove razvija pod brendom "Neva", bit će izrađeni od aluminijske slitine i dostupni u visinama od 115, 120 i 125 cm. Još nije poznato kada će se pojaviti na tržištu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 15. lipnja 2012.   16:31h

    Član od:
    15.11.2008.

    Mjesto:
    Hrvatska, zagreb

    Ovaj članak svakako treba ponovit tamo negdje na jesen, a prije Božića obavezno!

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 135002
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr