PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

26.07.2008.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: No. 2 planet sport d.o.o.
E-mail: atomic@planetsport.hr
 

Atomic Cloud 9 (08/09)

Najjači rekreativni model namijenjen skijašicama, već standarno crne boje, no s novim imenom.

Testirani model: 151 cm, r = 12,5m
Sidecut: 117-73-103
Dostupne visine: 144, 151, 158, 165 cm

I ove sezone, baš poput prošlogodišnje, Atomic se odlučio promijeniti kompletno imenovanje u ženskoj seriji skija. Nekadašnji Balanze, prošle godine zamijenile su Mama i Minx modeli, a ove sezone stiže "nebeska" terminologija.

Ženska serija i dalje je podijeljena na modele namijenjene iskusnijim skijašicama, te rekreativne modele (nasljednike nekadašnjeg Balanza i prošlogodišnjeg Minxa). Najjači ženski model prvospomenute skupine, Raisin' Hell, donekle je novitet u ovoj liniji, jer predstavlja model namijenjen svim curama s natjecateljskim duhom, te je nakon davno ukinutog Race 8 modela prva "race" orijentirana skija namijenjena skijašicama. Pored njega, tu su Seventh Heaven, Nomad model za cure, Heaven 'n Hell, freeride model te Heaven's Gate, model namijenjen kako za stazu, tako i za van nje.

Rekreativni modeli, pretežno namijenjeni skijanju po uređenim stazama, ove sezone nose naziv Cloud i to od početničkog 6, preko 7 i 8 do najjačeg Cloud 9, kojeg smo imali prilike testirati.

Cloud modeli pravi su nasljednik nekadašnje Balanze, odnosno Minx linije. Stvari se s godinama nisu previše mjenjale, barem što se voznih karakteristika tiče, a Atomic je ostao vjeran boji najjačeg modela u ovoj skupini. Cloud 9 je također crn, baš kao i prethodnici.

Novost ove sezone su Woman Flex zone, dostupne samo u Cloud modelima. Dolaze u dvije varijante: WFZ 4+2 (četiri zone smještene ispred veza, te dvije iza) te WFZ 3+1 (tri ispred, jedna iza). Ovaj novitet služi poboljšanju performansi skija, kako bi one bile još lakše upravljive, a u Cloud 9 modelu WFZ dolazi u varijanti 4+2. Novitet je i "Heel Lift" - lagano podignuta peta, kako bi se skija više prilagodila ženskoj anatomiji kod koje je centar gravitacije drugačije smješten nego kod muških skijaša. Podignuta peta trebala bi smanjiti opterečenje na kralježnicu i leđa, te bi tako skijanje trebalo biti ugodnije, efikasnije te s manje umora.

Što se tiče izvedbe na stazi, tu nema revolucionarnih pomaka, a i nema smisla mjenjati nešto što se već godinama pokazuje kao izvrstan odabir za rekrativne skijaše. Sve Atomic skije ovakvog pedigrea (Balanze, Minx, Izor i Drive) imaju zajedničku karakteristiku da je na njima izuzetno jednostavno i ugodno izvoditi zavoje te podizati skiju na rubnike. Tako i Cloud 9 odlično plovi uređenim stazama, a zavoje izvodi precizno, harmonično i bez previše umaranja. S obzirom na mali radijus testiranog modela, kratki zavoji su se izvodili bez problema, baš kao i dugački i brzi. Problemi se javljaju na mekanom ili svježem snijegu, no nije ni za očekivati da će se ovako niska (151cm) i uska (117-73-103 mm sidecut) skija uspjeti "iščupati" u takvim uvjetima. Prema deklaraciji u katalogu, ovaj model namijenjen je za 80% vožnje po stazi i taj podatak apsolutno stoji. Na popeglanim i ne preledenim stazama, uživat ćete u vožnji, a poneki izlet van staze također će biti uspješan.

Kako je riječ o najjačem modelu Cloud serije, za ovu skiju ipak je potrebna određena snaga i masa skijašice, te ponešto iskustva. Odličan je izbor za sve skijašice koje skijaju rekreativno, a već imaju dovoljno znanja i žele jaču skiju. S obzirom na dobar izbor visina (počevši od 144cm) Cloud 9 također nije loš izbor ni za iskusne djevojčice koje su prerasle junior modele i traže pravu odraslu skiju, ali koja ih neće previše umarati ili im biti preteška.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 26264
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr