PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

07.02.2006.      

Autor: Goran RazićUstupio: No. 2 planet sport d.o.o. E-mail: atomic@planetsport.hr 

Atomic LT 12 (06/07)

Omekšana race veleslalom skija za sezonu 2006/2007., ne samo da je brza i stabilna, već je skija i vrlo upravljiva.

Testirani model: 176 cm, r = 17m
Sidecut: 115 - 68 - 99
Dostupne visine: 162, 169, 176, 183

Atomicova LT (long turns) i ST (short turns) "kolekcija" namijenjena je onima koji žele race skiju, ali takvih karakteristika da ipak bude vozljivija i upravljivija (čitaj lakša i mekanija) od SL i GS modela, te da malo progleda i kroz prste, a u kojoj mjeri, zanimalo je i nas.

LT odlikuje relativno velika težina, što skiji od 176 cm, namijenjenoj prvenstveno širokim zavojima, daje prijeko potrebnu stabilnost i pouzdanost i u zavoju i u pravocrtnoj vožnji. Dokaz tome je da prilikom većih brzina jednostavno ne osjećamo nesigurnost koju ponekad, na nekim drugim skijama, znamo osjetiti.

LT se usprkos svega mora voziti brzo, brzo vijuganje ne voli i osim otsklizavanja repovima, nešto ljepše nećemo moći izvesti. Rubnici i cijela konstrukcija, te torzijske značajke su na razini, i skija u zavoju drži poput sportskog motora na pisti, a svojim radijusom te nevelikom širinom daje solidnu stabilnost i pri pravocrtnoj vožnji.

Skija se najbolje snalazi na tvrdim stazama, mekani snijeg prolazi po sistemu guranja i razbijanja, a ne po sistemu plovnosti, stoga ako imamo snage i to može činiti određeni gušt, no brzo umara i skija u takvim uvjetima jednostavno ne pokazuje svoje najbolje performanse. Ono što nas je oduševilo, to je stabilnost prilikom terenskih skokova i manjih neravnina na stazi. Taj dio posla LT rješava besprijekorno. Skija je po karakteru vrlo slična Atomic GS modelima, no osjeti se da je ipak poslušnija i nešto lakša.

Osim promjene u nazivu i blagog faceliftinga, LT nije pretrpio značajnije promjene. Rubnici su već poslovično vrlo dobri. Torzijska tvrdoća samo dodatno daje doprinos dobrom držanju staze, a led rubnike ne uspijeva tako brzo istupiti, tako da nekoliko dana skijanja po tvrdim stazama neće biti nikakav problem.

Za nekog tko nije navikao na vožnju skijama koje su malo (relativno) duže i teže te većeg radijusa, ova skija bi mogla raditi probleme, no nakon kraćeg privikavanja uspijevamo je upoznati. Nagle promjene smjera te opuštena allround vožnja neće biti pravo zadovoljstvo. Skija traži brzinu, traži postavljanje na rubnike te traži agresivnu vožnju. Ako mislite da ćete samo tako promijeniti smjer i stil u pola zavoja, teško da ćete to lako uspjeti, jer jednom kada LT ulovi zavoj, prolazi ga kao u tračnicama.

Skiju preporučamo skijašima odlične tehnike te veće snage i kondicije. Osim toga, neophodna je želja za bržom vožnjom i dinamičnim paralelnim zavojima. Ako ulazite u takvu skupinu, svakako ju isprobajte, ne umara poput GS-a, daje sigurnost i brzinu kao punokrvna race skija, i sve to začinjeno je već poznatim Atomicovim dizajnom. Što još reći nakon svega nego isprobajte jurnjavu na LT-u, jer brzina dobiva sasvim jednu novu dimenziju.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 152376
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr