PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

28.06.2005.      

Autor: Goran RazićUstupio: No. 2 planet sport d.o.o. E-mail: atomic@planetsport.hr 

Atomic Metron 11 (05/06)

Metron, ime koje puno znači onima koji su je probali. 11 označava visoku sredinu ponude ove klase, dapače, odmah uz bok Metronu b5, a za što je klasa namijenjena? Evo opisa...

Testirani model: 162 cm, r = 11 m
Sidecut: 131 - 76 - 115
Dostupne visine: 152, 162, 172 cm
*Metron index (m2index): 1260

Prema riječima proizvođača, ovo je skija s kojom nećete niti primijetiti kada ste prešli s uređene staze na off piste. Moramo priznati, zaista je moćna. Odabir skije s već spominjanim "Metron indexom" samo dokazuje koliko je skija posebna. Ako vam je Metron b5 pretvrd (većini je, op.a.), no ipak ste odličan skijaš koji zaista voli skijati svugdje i po svemu, onda je jedanaestica odličan izbor.

Skija je odlično izbalansirana mješavina svega, slalomskog side cuta i radijusa, težine race modela, stabilnosti skija za brže discipline i ono najbitnije, plovnosti i širine gotovo poput prave off piste skije. Iako na prvi pogled izgleda da od silnog miješanja karakteristika neće ispasti ništa, skija je zaista za sve. Vrlo brza i stabilna, ne preteškog okretanja na kantove, odličnih rubnika, te velike plovnosti po svim tipovima neuređenih ili uništenih staza.

No ovi podaci nikako ne smiju zavarati, Metron index od 1260 ipak označava da je riječ o višem modelu za kojega će biti potrebno nešto snage i znanja, a tome dodatno u prilog ide i podatak od 11m radijusa te samo 162 cm dužine testiranog modela.

Plastični štitnici na vrhovima još samo više pridonose dojmu prave allmountain skije. No mora se priznati kako im je to i jedina namjena jer već prilikom malo jačeg kontakta s nekom preprekom imaju tendenciju opadanja. Naravno, i kod ovog Metrona postoji veliki problem prenošenja, što radi težine, a što radi njenih gabarita koji mogu pomutiti računicu oko prevoza na krovnim nosačima... dok je umetanje skija u predviđene utore na gondolama i dalje nepremostiva prepreka te ćete se morati snalaziti na neke druge načine, poput unošenja skije u gondolu ili odvajanja skija te umetanje u utore za snowboard.

Preko 13 centimetara širine vrha garantira vam siguran ulazak u zavoj po većim neravninama te po većoj količini neravnog snijega. Zavoji kratkog radijusa su pravo zadovoljstvo i skija svojom smirenošću daje do znanja kako prati svaki pokret njenog vozača. Nije eksplozivna poput SL-u sličnih modela, no vodljivost i preciznost joj je svakako vrlina.

Skijaši koji skijaju po svim tipovima snijega i koji nisu izbirljivi oko odabira terena svakako su ciljana publika ove skije. Još jedan dokaz odlično obavljenog posla od strane austrijskih stručnjaka.

* A kako odabrati svoj model? Za to je proizvođač osmislio jedinstveni sistem, koji je vrlo user friendly. Osmišljene su tablice kojima će raspolagati svaki dealer, a u kojoj ćemo se morati pronaći. Sistem je takav da skijaš mora odgovoriti na pitanje kakav je skijaš (srednji, napredan ili odličan), odgovoriti koliko ima kilograma te kakve zavoje preferira (kratki, srednji ili dugi). Na osnovu odgovora dobivaju se bodovi koji nam određuju naš "Metron index", a prema kojem se odabire prikladna skija. U dućanima će na raspolaganju biti i vizualni sistem izračuna koji će još pojednostaviti cijelu stvar. Sve u svemu, ništa revolucionarno, no ipak novitet u odabiru skija.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5761
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr