PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

31.07.2007.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: No. 2 planet sport, d.o.o. E-mail: atomic@planetsport.hr  

Atomic Metron 5 (07/08)

Novitet u Metron liniji za 07/08 sezonu je i uvođenje još jednog modela primjerenog početnicima. Uz dosadašnju "sedmicu", od sada je tu i Metron 5.

Testirani model: 156 cm, r = 12,5 m
Sidecut: 121 - 72 - 105
Dostupne visine: 148, 156, 164, 172, 180 cm

Metron serija, vjerujemo već dobro poznata među skijašima, ove sezone proširena je za novi model. Tako će Metron B5, 11, 10, 9 i 7 konačno dobiti i svojeg "manjeg brata" koji bi trebao popuniti segment ponude Metrona za slabije rekreativce i početnike.

Za razliku od naprednijih modela, na Metronu 5 nisu korištene tehnologije poput Powerpulsera, koje se pojavljuju tek na jačim modelima. No specifični, veliki gabariti te nešto manji radijus još uvijek su tu. Tako je i ovaj Metron u struku širi od 70 mm, dok mu je vrh preko 120mm, uz radijus od 13,5m na 164 cm.

Zahvaljujući ovakvim gabaritima očekivali smo da skija ne bi smjela imati problema u težim uvjetima na stazi, kao što su neravnine, mekane staze i nakupine izvoženog snijega. Mali Metron pokazao se upravo takvim, što je velika prednost učite li skijati u ovakvim uvjetima, a iako je model koji je bio na testu dosta kratak, skija nije propadala, pa je cjelodnevno skijanje na njoj bilo užitak.

Na popeglanim i tvrđim stazama s ovom skijom, baš kao i s jačim modelima Metrona, jednostavno je izvoditi zavoje bilo kojeg radijusa. Led u kombinaciji sa strmijim padinama, ne predstavljaju terene na kojima ovu skiju možete voziti s užitkom, jer će se rubnici isto kao i na modelu 9, istupiti već za dan-dva skijanja (ovisno o servisu).

Iako je riječ o najslabijem modelu, i Metron 5 je također nešto teža skija. To će omogućiti da uživate na njoj i sa dosta skijaških dana u nogama, iako su srednjim i naprednijim rekreativcima ipak primjereniji viši modeli od 9-tke na više.

Ovome u prilog ide i činjenica da je Metron 5 opremljen 4tix vezovima, ali samo slabijom 310 inačicom (DIN skala 3-10), pa onima veće mase nikako ne savjetujemo ovako slabu kombinaciju. Preporučili bi ju skijašicama manje mase, te svima koji traže skiju na kojoj mogu naučiti ili usavršavati carving tehniku bez obzira na vrstu podloge koja ih na skijalištu zatekne.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 191762
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr