PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

04.07.2014.      

Autor: Ivan Kašuba

Ustupio: Amer Sports Austria GmbH, podružnica Slovenija
www.amersports.com, miha.krizaj@amersports.com

 

Atomic Redster Doubledeck 3.0 GS (14/15)

Skija koja je izuzetno vozljiva te prilagodljiva sada već većoj skijaškoj masi. Atomicov rekreativni veleslalom model idealno je izbalansirana skija za malo boljeg skijaša.

Testirani model: 178 cm, r = 17 m
Sidecut: struk 71 mm
Dostupne visine: 166, 172, 178, 184 cm

 

Veleslalom model, Redster Doubledeck 3.0 GS, ponovno se našao na testu, no ove godine uz pokoji tehnološki novitet i malo izmijenjeni dizajn. Kako ne bi došlo do zabune treba napomenuti da ove godine postoje dva najjača GS modela u rekreativnom Atomic segmentu. Dakle riječ je o već spomenutom GS modelu i modelu XT. Ove dvije skije imaju istu konstrukciju, jezgru, doubledeck te ramp tehnologiju, a razlikuju se po tehnologiji takozvanih bočnih zidova, odnosno sidewallu. XT model, za razliku od GS-a koji dolazi u četiri visine, dolazi samo u jednoj visini i to od 175 cm s 15,5 metara radijusom, što na neki način predstavlja radijus više primjeren za allround skiju nego za punokrvni veleslalom model.

No, vratimo se najjačecm GS-u. Vizualne promjene na ovogodišnjem modelu su nešto pojednostavljeni dizajn, u obliku velike bijele plohe te crvenog vrha i repa skije "prešaranih" proizvođačem i imenom modela. Redster natpis jedino je što je od prošlih sezona ostalo na ovim skijama žuto. Doubledeck je malo redizajniran pa su tako dijelovi iznad gumica na njemu sada izvedeni u obliku slova X.

Tehnološki, najveći novitet je već spomenuta RAMP tehnologija, točnije svojevrsni umetak ispod zadnjeg veza skije, a koji podiže skijaševu petu prema gore te tako gura samo težište skijaša prema naprijed. Race rocker, odignuti vrh skije za lakše ulaženje u zavoj, nešto je što je veleslalom skiji skinulo onu reputaciju kako joj je potrebno puno vremena da bi uhvatila zavoj. Sada je time to uvelike olakšano, no toliko da ne remeti prvobitnu namjenu skije.

 

Ako ste dobar skijaš, kojemu skijaška tehnika nije problem, a kondicijski možete izdržati cijelodnevno 'jurcanje' po stazama, onda za vas vrijedi slijedeće: s ovom skijom izuzetno je zadovoljstvo skijati ukoliko jurite po stazi i iz rubnika izvlačite maksimum. Naime ona, tj. rubnici, odišu sigurnošću te vas njezina optimalna tvrdoća pravovremeno 'ispucava' u novi zavoj. Svakako, od neke FIS veleslalom skije ovo je jako daleko, no svakako nije ni za podcijeniti, jer skija traži dobro upravljanje, i to usprkos svim tehnologijama koje su tu ne bi li se samo skijanje olakšalo.

Osobni je stav autora da bi dobri skijaši, na strmim stazama, sada puno lakše mogli raditi kratke zavoje, nego je to bio slučaj ranije. Kod ove skije nema podrhtavanja i njeni rubnici su puno duži pa, uz više gibanja, ovakav način skijanja može postati pravom uživancijom i jednim sasvim novim iskustvom, jer ipak - 17 metara ionako ne predstavlja ekstremno velik radijus, dapače. 

-.-Goran Razić-.-

Na 'razrovanim' stazama skija se nije pokazala kao najbolji suputnik, no poslušno udovoljava zahtjevima koji su pred nju stavljeni, samo ne u prevelikoj brzini zbog njezine male širine.

Svakome iskusnom skijašu, koji želi jednu dobru veleslalom skiju koja će ga uvesti u svijet malo tvrđih i dužih skija, ova bi skija bila svakako topla preporuka za uvrstiti u test prije odluke o kupnji.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 233280
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr