PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

21.07.2014.      

Autor: Ivan Kašuba

Ustupio: Amer Sports Austria GmbH, podružnica Slovenija
www.amersports.com, miha.krizaj@amersports.com

 

Atomic Redster Doubledeck 3.0 SL (14/15)

Poznata slalom skija iz redova Atomica, do sada uvijek jako tvrda i beskompromisna, sada se pokazala u nešto drugačijem izdanju. Divlje, brzo i neukrotivo izgleda da su pridjevi iz prošlosti za ovog "slalomaša".

Testirani model: 165 cm, r 11m 
Sidecut: 125,5 - 69 - 111 mm
Dostupne visine: 153, 159, 165, 171 cm 


Kao i svake godine, ni ove nije bio izuzetak testirati najjači rekreativni slalom model Atomic Redster Doubledeck 3.0. Kako nekih velikih noviteta nema, a skija je već duže vrijeme prisutna na tržištu te tako i poznata širokoj publici, osvrnut ćemo se na neke naše dojmove, koji su nas, budimo iskreni, pomalo iznenadili.


Da postavimo standarde odmah na početku: Atomic slalom skije do sada su bile sve samo ne vozljive velikoj većini skijaša. Dakle, iznimna tvrdoća, jako držanje rubnika pri ulasku u zavoj, kao i 'ispucavanje' iz njega, riječi su koje bi opisivale ove skije unazad nekoliko i ne tako davnih godina.

No, ako je suditi po osobnom dojmu autora ovih redaka, danas je situacija nešto drugačija. Tendencija usmjeravanja race modela ka normalnim skijašima, čini se, uzela je dosta maha, a tome u prilog idu i slijedeće činjenice...

Rocker tehnologija, točnije Race Rocker, već je nekoliko godina prisutna u najjačim modelima, čime je olakšan sam način ulaska u zavoj, a rubnici puno brže počinju 'gristi'. Od ove godine ovaj je model dobio i novu tehnologiju imena RAMP Tech. Riječ je o svojevrsnoj 'kajli' ispod pete odnosno zadnjeg veza skijaša, što pri skijanju podiže petu te samim time težište skijaša pomiče prema naprijed, sve kao još jedna dodatna pomoć pri skijanju.

Svakako treba spomenuti da je ovaj novi Atomic jedina slalom skija u najjačoj rekreativnoj klasi koja, na 165 cm, ima samo 11 metara radijus. Dakle, metaforički rečeno, sa svim tim dodacima i radijusom možete se okrenuti gotovo u mjestu.

-.-Goran Razic-.-

Općenito, skija je i dalje jako vozljiva, odlično 'drži led' i ima agresivnost te samu srž race segmenta nikako nije izgubila, no prikazuje ju u nekom blažem izdanju. Svakako treba napomenuti da se s ovom skijom također može jako agresivno, i brzo, skijati, no potrebni su velika doza opreza, ako ste slabiji skijaš, ili jako dobra tehnika.

Što se dizajna tiče, razlika od prošlogodišnjeg modela je u tome da je sada dosta jednostavno izvedena kombinacija bijele i crvene boje te su na Doubledecku gumice, i metali na njima, sada napravljeni u obliku slova X.

Inače jako dobra skija namijenjena "odlikašima", no, kako je već istaknuto, s laganom tendencijom prema skijašima s manje 'izbrušenom' tehnikom skijanja.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 134931
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr