PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

04.09.2012.      

Autor: Goran Razić

Ustupio: Amer Sports Austria GmbH, podružnica Slovenija
www.amersports.commiha.krizaj@amersports.com 

 

Atomic Redster Doubledeck SL (12/13)

Natjecateljski program Atomicu je od iznimnog značaja. Usprkos tome što allmountain segment iz godine u godinu jača, slalom i veleslalom skije predstavljaju srce proizvodnog programa diva iz Altenmarkta. Pogledajmo što nam donose u novoj sezoni.

Testirani model: 165 cm, r = 11,5 m
Sidecut: 123-67-107,5
Dostupne visine: 155, 160, 165, 170 cm

-.--.-Atomic dizajnom ne odmiče od svoje velike prepoznatljivosti i uspješnog branda kojeg je ostvario kombinacijom crvene, bijele i crne boje te nam se sadašnji dizajn, subjektivno govoreći, čini najbolji do sada. No osim vanjštinom ove sezone slalomice će nam se pojaviti u novom ruhu i unutrašnjošću. 

Riječ "Redster" smjestila se prije već poznatog nam imena "Doubledeck" te će punim nazivom krasiti rep slalomaša za sezonu 12/13. Skija dolazi u dvije varijante; bijeloj i crvenoj. No pravi noviteti kriju se ispod "poklopca". Prije svega riječ je o rockeru koji je ušao i u ovaj Atomicov segment. Točnije, radi se o kombinaciji 90% camber i 10% rocker. Skija dolazi opremljena Neox TL 12 vezovima, koji nisu pretrpjeli nikakve promjene te nude već poznatu pouzdanost. 

Na stazi je situacija bila prilično očekivana; prilikom lagane vožnje još uvijek se osjeti veća masa te usprkos Atomicovim naporima da napravi što lakšu skiju doubledeck SL i dalje spada u rang težih slalom skija. No sada je smanjenje mase ipak vidljivije nego prije. 

Skija se lijepo i ugodno vozi iz zavoja u zavoj, no prilikom sporije vožnje jasno daje do znanja da joj je karakter zapravo puno drugačiji. Dodavanjem gasa skija odiše čvrstinom i preciznošću, no odmah je jasno da povećanjem brzine eksponencijalno rastu i potrebne sile za daljnje savijanje skije koje je potrebno za izvođenje zavoja. Upravo u takvim uvjetima njena tvrdoća dolazi do izražaja. Skiji treba jasan energetski poticaj za promjenu smjera, ali pri velikim brzinama osjećaj brzine, preciznosti i sigurnosti je nenadmašan. 

Skija zahtjeva "čvrstu ruku", pogotovo uzme li se u obzir da prikupljenu energiju u prvom dijelu zavoja zna vrlo brzo osloboditi u drugom dijelu zavoja kada treba znati zadržati centralnu poziciju na skijama te iskoristiti njeno ogromno ubrzanje. 

Kod brzog vijuganja ili pak kraćenja zavoja zbog svoje tvrdoće nerijetko će poskakivati i jednostavno će tjerati na brzinu. 

Atomic Redster doubledeck SL iziskuje skijaško znanje i jednostavno traži dobru formu i kondiciju. Iako će ju znalci znati lijepo voziti kako manjim tako i većim brzinama za ugodnu i bezbrižnu vožnju koja je još uvijek začinjena dozom adrenalina možda čak više preporučujemo model SL Ti. Riječ je o skiji velike preciznosti i okretnosti, ali istovremeno će vam uštedjeti popriličnu količinu energije. 

Ono što je ostalo najdojmljivije kod Redstera DD SL je njena preciznost, za koju možemo s velikom dozom sigurnosti reći da je u tom segmentu Atomic odnio pobjedu.   

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 216598
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr