PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

11.08.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Atomic skije 04/05

Evo, Atomic zaista ne gubi vrijeme. Nakon što su potpisali ugovor s novim "manekenom", na njihovom siteu već možete vidjeti kompletnu ponudu za sezonu 04/05.

Što nas od Atomica očekuje u narednoj sezoni?

Ako dozvolite, počeo bih sa race modelima skija. Dakle, ono što ste možda već mogli primijetiti na utrkama Svjetskog kupa, a kada su agilni sponzori u ciljnoj ravnini trčali sa skijama i gurali svojim skijašima u ruke nove modele skija kao najavu za sljedeću sezonu, jest činjenica da je Atomic napustio standardnu žutu boju slalomskih modela koje su sada postale sive.

I dalje nas očekuju dva modela SL:9 kao nešto slabiji model profesionalnog izgleda i nešto zakrivljenije geometrije, te SL:11 koji donosi 14 metarski radijus na 160 cm dugim daskama.
Također i već standardni jarko crveni GS 9 i GS:11 modeli imaju po sebi sive boje.

Što se konstrukcije tiče, na vidiku se nije pojavilo ništa novo, više manje svi modeli (osim onih najslabijih) imaju ugljikovu bazu, beta tehnologiju, SL 11 koristi magnezij, a GS:11, još uvijek titanske power kanale, SL:9 i dalje koristi hyper carbon, dura edgevi - sve već prokušani recepti.

Supercross modele ćemo, baš kao i C seriju, sretati i ove godine, ali s jednim b5 modelom (Supercross SX) sa magnezijskim power kanalima. Kod C modela nedostajat će nam prošle godine višestruko nagrađivani C:11 koji se više ne proizvodi, a nasljednik bi mu, prema mom skromnom mišljenju, trebao biti Metron M:11 koji je ujedno i jedini od Metron serija koji koristi magnezijske power kanale.

C serija se prekida sa C9 modelom. Nema više niti Beta Ride modela, a pojavljuju se novi Metron modeli iste namjene, vrlo slične konstrukcije. No, kod Metron modela se na modelu 11 pojavljuje i beta 5 konstrukcija kao novitet.

Nema niti E - modela, Metron je preuzeo i njihovu funkciju kao nova linija namijenjena allround vožnji. Balanz modeli su namijenjeni ženskom dijelu skijaške populacije. Big Dadda i Sugar Daddy kao predvodnici Aft serije i dalje će predvoditi freestyle seriju.

Definitivni pomak Atomic je napravio na polju vezova gdje se pojavljuju elektronski vezovi, uz već standardnu i kod nas najčešću Device seriju sa 310 i 412 modelima, raznim juniorskim modelima, Atomic nam donosi Neox modele kao fulflex predstavnike i to svaki u pet mogućih boja, da ih je lakše iskombinirati sa skijama, i na kraju, kao šlag, EBM modele sa LCD displayom, snimanjem podataka i još mnoštvom elektronskih igračkica.

Vjerojatno su u Atomicu posebnu pažnju posvetili izolaciji tih elektroničkih sklopova, jer dobro znamo kako je teško zadržati snijeg odnosno vodu ili kondenzat od prodiranja u sam blok veza. I NEOX i EBM modeli dolaze sa nešto drugačijim sistemom učvršćivanja od dosadašnjeg standardnog charger sistema. Nažalost, te vezove još nisam imao prilike vidjeti u živo pa će o njima više riječi biti nekom drugom prilikom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 249333
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr