PROIZVOĐAČI

»

BLIZZARD

21.08.2006.      

Autor: Goran RazićUstupio: TČT d.o.o. Veprinačka 16 Zagreb tel: 01 3632 944  

Blizzard CMX 10 (06/07)

Kakvo god ime ova klasa skije dobila, posve je jasno da je riječ o modelu popularne cross serije. Blizzardove Cross mountain perjanice stoje uz bok najjačim konkurentima, a koliko su vozljive i poslušne donosimo u nastavku.

Testirani model: 163cm, 14,5 m
Sidecut: 114 – 69 – 99
Dostupne visine: 149, 156, 163, 170, 177 cm

U sezoni 2006/2007. znalci iz tirolskog Mittersilla uveli su malu promjenu u cross seriju. Prošlosezonski Cross carve modeli sada nose ime Cross mountain, a linija donosi pet modela. Testirani model CMX 10 stoji tik uz najslabiji model klase, CMX 9, a jedna od najznačajnijih razlika u usporedbi sa CMX 9, osim u tvrdoći, je u tome što u sebi donosi poznatu Blizzardovu IQ tehnologiju ugradnje vezova.

Vizualni dojam nije drastično promijenjen u odnosu na prošlu sezonu. Skije su i dalje dovoljno veselog dizajna i usklađenih boja, tako da nemamo niti jednog prigovora, a veseo izgled i linije koje na vrhovima i repovima opisuju slova "X" postala su tradicija ovih modela, iako su do sada nosili ime X-Carve.

CMX 10 spada u lakše i vozljivije pripadnike cross klase te se naš dojam nije puno razlikovao od onog kakav proizvođač navodi. Skija je vrlo mekana i poslušna, "oprašta" greške te nije naporna za cjelodnevnu vožnju. No jedna stvar je ipak upala u oči. Dojma smo kako je model ipak ponešto mekaniji i "prijateljskiji" u usporedbi s najljućim konkurentima, konkretno, u usporedbi s npr. Atomicom ili pak Salomonom. CMX se odlično ponaša na plavim pa čak i crvenim stazama, a ono što mu nikako nije po volji, a samim time ni skijašu koji ga vozi, su malo ekstremniji uvjeti na stazi. Led, veće strmine ili bljuzgav snijeg vrlo neugodno mogu iznenaditi. U tim situacijama do izražaja posebno dolazi fleksijska mekoća i vrlo mala plovnost modela, što je s 69 mm širine struka razumljivo, iako smo susretali i uže strukove na skijama iz istog ranga.

Na prvi pogled 163 cm visoka skija može djelovati kao niži pripadnik klase, s očekivanim kratkim radijusom i željenim slalom karakteristikama. No nakon detaljnijeg pogleda u dostupne visine jasno je kome su skije prvenstveno namijenjene. Od slalomskog radijusa nema ni riječi jer skija s vrlo malih 163 cm ima radijus od 14,5 m, s time da je to model iz sredine ponude visina. S najnižim modelom od svega 149 cm i najvišim od ne velikih 177 cm jasno je da su ciljana publika ove skije slabiji rekreativci, žene, te ljudi manje mase od cca 70 kg, a proporcionalno tome i ne prevelike visine.

Skija je odlična za učenje skijanja, radi lijepe i pravilne zavoje pri malim brzinama, a pripadnice ljepšeg spola, koje žele unaprijediti tehniku ili pak bezbrižno skijati lakšim stazama uživat će na ovoj skiji. Ozbiljniju manu nismo pronašli, a ako nemate namjeru skiju stavljati na ozbiljnije kušnje, razočaranje ćete zasigurno izbjeći. Za korpulentnije i tehnički potkovanije skijaše na raspolaganju su jači modeli klase, koji nude određene karakteristike potpuno strane za ovdje testirani model.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 185042
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr