PROIZVOĐAČI

»

BLIZZARD

05.10.2006.      

Autor: Goran RazićUstupio: TČT d.o.o. Veprinačka 16 Zagreb tel: 01 3632 944 

Blizzard CMX 11 (06/07)

Sredina cross ponude, skija koja bi trebala biti jedan od najprodavanijih Blizzardovih modela i model koji je "za sve". CMX ne unosi nikakvu revoluciju, ali za ugodno skijanje, pa i poneku jurnjavu je kao stvoren.

Testirani model: 165cm, r = 13,5 m
Sidecut: 114 - 68 - 97
Dostupne visine: 157, 164, 171 cm

Model s oznakom 11 predstavlja zlatnu sredinu ponude Austrijanaca iz Mittersilla. Iznad njega, u ponudi se još nalaze modeli CMX Comp iq i CMX PRO iq, kao najjači primjerak klase. Kako smo već naveli u recenziji modela CMX 10, značajnijih promjena u odnosu na prethodnu sezonu nema, a najznačajniji su vanjski dizajn, djelomična promjena imena i blaga promjena sidecuta. Sve u svemu ništa revolucionarno i neočekivano.

"Jedanaestica" je vrlo poslušna skija i za tehnički boljeg rekreativca puno stabilnija skija u odnosu na model CMX 10, s kojim dijeli dosta karakteristika, no razlike ipak postoje. Skija odiše mirnoćom i solidnim držanjem, dok se na grbavijim stazama ponaša puno uglađenije od slabijeg "brata". Dojma smo da je dosta evidentna razlika u težini i tvrdoći u odnosu na slabiji model, za koji smo poprilično sigurni da ne podnosi veće brzine i agresivnije skijanje po zahtjevnijim stazama. CMX 11 tu je ipak malo više "doma".

Na ledenim stazama smo zabilježili solidne rezultate, iako nakon pola dana agresivnije vožnje rubnici pokazuju drastičan pad. Nailazak na razrovani snijeg, s nakupinama istog, ova skija rješava na način da prolazi na osnovu svoje snage, dok joj je plovnost nepoznat pojam, što širina struka od svega 68 mm već daje naslutiti.

Od natjecateljskih značajki, koje su često djelomično sastavni dio cross klase skija drugih proizvođača, gotovo da nema ništa. Konkretno, jača torzijska čvrstoća, "sandwich sidewall", ili pak nešto treće, nisu sastavni dio ove skije. Od tehnoloških elemenata, koji su ugrađeni, tu su jezgra sačinjena od kombinacije drva i ugljičnih vlakana te već naveliko poznat Blizzardov IQ sistem.

Vezovi su Blizzardovi, IQ 4.12, iz čega se da primijetiti da podržavaju namještanje do 12 na DIN skali i skijaše srednje težine.

Dojma smo kako je riječ o solidnoj allround skiji, koja radi svoje atraktivnosti i dizajna nosi ime "cross". S CMX 11 lako će se napredovati u tehnici, jer skija ne traži puno, no određena kondicija je potrebna. Poneka stavljanja na kušnju, u obliku većih brzina ili oštrije vožnje na tvrdim stazama, skija će dobro podnositi i neće se previše "buniti", no ako često skijate takvim načinom i na takvim stazama, savjetujemo viši model, ili čak da zavirite u drugu klasu skija.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 40291
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr