PROIZVOĐAČI

»

BLIZZARD

30.08.2010.      

Autor: Goran VukelićUstupio:
Himalaya sport d.o.o.
Vrazova 15, 42000 Varaždin
tel: 042 313-701
e-mail: himalaya-sport@email.t-com.hr
 

Blizzard G-Force Supersonic IQ (10/11)

"Inteligentna" skija za uređene staze koja bez problema podnosi gravitacijske sile pri "supersoničnim" brzinama.

Testirani model: 174 cm, r = 15.5 m
Sidecut: 123-72-105
Dostupne visine: 160, 167, 174, 181 cm


-.--.-G-Force Supersonic IQ
je skija koja se već nekoliko sezona nalazi u Blizzardovom proizvodnom programu. U vrijeme kada se modeli na tržištu izmjenjuju "supersoničnom" brzinom, ovaj podatak navodi na zaključak da su kupci prepoznali vrijednost skije koja se nalazi na vrhu serije modela za uređene staze.

"IQ" dodatak imenu skije znači da G-Force Supersonic uživa prednosti Blizzardove IQ tehnologije koja predstavlja pametan, zaokružen pristup koncipiranju skije. Ova perjanica rekreativne klase tako ima IQ Power Transmitter tehnologiju koja je odgovorna za izravniji prijenos snage na rubnike. Skija je sazdana oko drvene jezgre oplemenjene s dva magnezijska sloja. Zadivljuje malena masa skije koja, suprotno prvotnoj sumnjičavosti, uopće ne utječe na stabilnost pri skijanju, čak ni kod snažnijih skijaša i agresivnijeg skijanja. Vezovi dolaze u dvije verzije IQ-TP 14 ili 12 gdje je jači model opremljen i Centermove tehnologijom koja osigurava lagano podešavanje pri kojem će vez uvijek imati centralnu poziciju na skiji. Dizajnom ne odskače od konkurencije, dapače, teško da će kome posebno zapeti za oko.

Ovaj je supersonik pravi predstavnik visoke rekreativne klase modela namijenjenih uređenim stazama. Geometrija omogućuje postavljanje na rubnike bez napora i to je praktički sve što trebate napraviti za karvanje ovom skijom. Dovoljan je mali impuls snage za potjerati je u zavoj i nakon toga samo treba osluškivati skiju i pratiti je na njenoj zamišljenoj, idealnoj putanji. Naravno, poželite li preuzeti uzde u svoje u ruke, bit će dovoljan jači stisak i ona će poslušno promijeniti smjer. Testirana dužina i radijus mame na nizanje širokih zavoja i približavanje "supersoničnim" brzinama. Pri tome imponira mirnoća skije, kao što je već rečeno – malenoj masi usprkos.

Testne smo vožnje odradili na uređenim stazama prekrivenim tankim slojem mekanog proljetnog snijega i zato ne možemo suditi o ponašanju na ledenim plohama. Što se tiče raskvašenog i iskijanog snijega, tu manjak gazne površine treba nadoknaditi skijaškim umijećem. No, dobro je znati da G-Force Supersonice neće ni tada kazniti greške u tehnici. Problema bi moglo biti jedino kod zapućivanja izvan staze u dubok snijeg budući da skija jednostavno konstrukcijski nije zamišljena za takve izlete. Naravno, mogu se odraditi, no nešto širi struk Blizzard Magnum serije tu bi ipak trebao biti od veće pomoći.

-.--.-Sve u svemu, ovom će skijom biti zadovoljni rekreativci s višom razinom tehnike i snage u nogama. Bit će idealan suputnik svakome tko se ne želi zamarati tvrdim i specijaliziranim skijama iz natjecateljske klase, ali svejedno želi ponekad pojuriti "ispeglanom" stranom snježne planine. G-Force Supersonicom bi mogli biti zadovoljni i nekadašnji skijaški učitelji koji u zrelijoj dobi više nemaju tako tešku nogu "na gasu".

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 175623
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr