PROIZVOĐAČI

»

BLIZZARD

25.05.2012.      

Autor: Ivan Kašuba 

Blizzard skije 12/13

Blizzard u novu sezonu ulazi s ponešto izmijenjenim dizajnom, no i s gotovo neznatnim promjenama u modelima skija.

Novi razmještaj skija po njihovim kategorijama uvelike je doprinio snalaženju po modelima iz Blizzardove radionice. Većinom, sve je ostalo isto što se modela tiče, naravno uz njihovo dizajnersko osvježenje te minimalističke izmjene modela. No krenimo redom.

Kako bi se lakše snalazili među podjelom Blizzard skija spomenimo novonastalu podjelu po kategorijama.

Najjače serije skija nalaze se u kategoriji racing u kojoj su sada dvije klase, World Cup Race i Race modeli. Glavna razlika između njih je što se ovdje radi o natjecateljskim i najjačim rekreativnim race modelima skija. Zatim je tu All Mountain kategorija koja se dijeli na High Performance, Sport Performance i žensku klasu skija Viva. Free Mountain i Mountaineering kategorija su kategorije skija istoimenih klasa namijenjenih za ljubitelje off pista uljučujući i ženske modele iz Viva serije. Naravno, tu je i kategorija za najmlađe skijaše, Junior, s modelima kroz sve klase skija.

Skije za pistu sada su svrstane u četiri klase. Prva od njih je Power u kojoj se nalaze četiri modela: M-Power 8.5 Full Suspension, R-Power Full Suspension IQ s najvećim radijusom od 19 metara te S-Power Full Suspension IQ i G-Power Full Suspension IQ (slika dolje) sa radijusima od 13,5 do 15,5 metara. Za njih možemo reći da su svojevrsne inačice slalom i veleslalom modela s vrlo kvalitetnom izradom i izborom materijala.

-.--.-

Najjače rekreativne skije smještene su u klasi Race. To su skije za tvrde i dobro uređene staze za koje su agresivan način skijanja i brzina pun pogodak. Predvodnik, ujedno i skija s najvećim radijusom u ovoj klasi, je veleslalom WRC Race Suspension model te njegov slabiji model GSR Magnesium IQ iza kojega dolazi 'slalomica' SLR Magnesium IQ (slika dolje). Tri preostala slabija modela obilježava isti radijus (na visini od 167 cm je 15 metara) te su to redom GTR Full Suspension IQ, RCS Suspension IQ i najslabiji WSC IQ koji dolazi u dvije boje, crvenoj i bijeloj te jedini među race modelima ima ugrađenu Rocker tehnologiju.

-.--.-

Treća klasa skija namijenjena skijanju po pisti, ujedno i High Performance serija, je G-Force koja obuhvaća pet modela. Predvodnici su G-Force Supersonic IQ i Ultrasonic Full Suspension IQ (slika dolje). Odmah iza njih, nalaze se G-Force Sonic Suspension IQ, EDGE IQ i Sport IQ kojega skijaši mogu birati u dvije varijante, potpuno crnog ili crno-crvenog dizajna.

-.--.-

Predstavnik Sport Performance klase su skije iz serije Magnum. Tu se nalaze skije za All Mountain skijanje, dakle za skijanje po različitim terenima. Sve skije iz ove serije imaju isti dizajn, samo s različitom bojom vrha i repa skije. Počevši s najslabijim Magnum 7.2 IQ modelom, paleta se nastavlja preko 7.4 IQ, 7.6 IQ, 8.0 CA Suspension, do najjačih modela Magnum 8.0 Ti Suspension (slika dolje) i 8.5 Ti Suspension. Brojevi koji se nalaze u nazivima ovih skija nisu ništa drugo nego širina u sredini skije u milimetrima.

-.--.-

Free Mountain skije dolaze u devet modela, od kojih su tri ženska, i u kojima će se pronaći svi ljubitelji skijanja u parku i izvan staza. Skijaši i skijašice mogu po jačini birati od Bodacious i Cochise modela (slika dolje), preko Bonafide, Kabookie, Bushwacker i Gunsmoke, do ženskih modela Dakota, Samba i Black Pearl.

-.-Goran Razić-.-

Ljubiteljice snježnih prostranstava u Blizzardu doći će na svoje. Raznoliki izbor lijepo dizajniranih skija iz Viva serije garantiraju dobar provod na snijegu gdje god se zateknu. Glavni predstavnici sada su Viva Ultrasonic Full Suspension IQ (slika dolje) i Viva Ultra Suspension IQ u koje su ugrađene najjače tehnologije te zatim dolaze slabiji modeli Viva Sport IQ u crnoj i bijeloj varijanti, pa Viva 8.0 Suspension, Viva 7.6 IQ i Viva 7.4 IQ.

-.--.-

'Junior' dječje skije dolaze u četiri varijante, iz svake klase po jedan predstavnik, a to su GS IQ JR, Magnum 6.8 IQ JR, Viva IQ JR i Gunsmoke IQ JR.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 131767
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr