PROIZVOĐAČI

»

BLIZZARD

27.05.2009.      

Autor: Vjeran Baranović 

Blizzard tehnologije 09/10

Blizzard je poboljšao svoju ponudu za sezonu 09/10. s nekoliko inovacija. Već poznati IQ Binding system, homogeni sistem vezova je ugrađen u svaku seriju skija.

-.--.-IQ-Binding system je prvi sistem koji čini homogenu jedinicu između skije i vezova jer je vez dio konstrukcije skije. Prednosti takvog veza su: smanjenje težine, direktno prebacivanje težine, bolji flex i konstantan pritisak na skije. IQ-bindong system dolazi u svim modelima nove kolekcije Blizzard skija.

IQ-Max je poboljšani sistem vezova za šire skije. Nova konstrukcija omogućuje smanjenje težine na vez i ujednačava pritisak po cijeloj površini vezova što dovodi do boljeg rubljenja i većeg prijenosa snage.

IQ Binding system se ove godine poboljšao i proširio i na IQ-Max-Slider ploču. Mogućnost pomicanja mjesta postavljanja vezova, upotreba različitih tipova vezova (telemark, turno, alpski)  su prednosti ove ploče koja se može koristiti na skoro svim modelima skija.

-.--.-Kalup od vlakna 3D koji obuhvaćaju cijelu skiju daju jačinu za Sidewall konstrukciju. Savršen prijenos snage, podešavanje flexa i absorpcija udaraca su karakteristike Powerframe tehnologije koju Blizzard koristi. Powerframe omogućuje bolju prilagodbu u težim skijaškim uvjetima te očuvanje snage i lakše i agilnije skijanje.

Sidewall konstrukcija ima velike prednosti a to su: direktna, dinamična i tvrda torzija. Blizzard je sve modele, od natjecateljskih do freeride, bazirao na ovoj tehnologiji. Energija, stabilnost i potpuna kontrola su prednosti koje nam donosi ovakvo rješenje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 36920
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr