PROIZVOĐAČI

»

BLIZZARD

14.04.2010.      

Autor: Vjeran Baranović 

Blizzard tehnologije 10/11

Već dobro poznati Blizzardov IQ system je ove godine opet napredovao te je u različitim oblicima prisutan kod svih modela za sezonu 10/11.

-.--.-IQ system koji Blizzard gaji već nekoliko sezona donosi brojne prednosti. Free flex curve daje konstantni pritisak na cijele rubnike što omogućuje odličnu kontrolu i performansu skija. Direct power transmission je odgovoran za najbolju carving performansu, stabilnost skija na rubnicima što rezultira manjim umaranjem skijaša. Novim tehnologijama i sama skija je olakšana pa se lakše kontrolira, manje umara i laganija je za nositi što nekada mnogo znači.

IQ Binding tehnologija, koja je kao i prošle sezone prisutna kod svih modela skija, postiže da je vez unutar same konstrukcije skije. Prednosti za skijaša su: smanjena težina, direktni prijenos snage, slobodniji flex i konstantni pritisak na rubnike. IQ Binding je podijeljen u nekoliko skupina, IQ Power za najjače modele, IQ max za skije šire u struku od 80 mm, IQ Junior za diječije modele, IQ Center Move za rental modele i klasični IQ system za rekreativne modele.

IQ Power je novi oblik namijenjen vrhunskim skijašima. Racing Phenol Sidewall tehnologija sa slojevima magnezija i karbona te IQ Power plate ploča daju maksimalnu snagu skiji, dok integrirano karbonsko  pojačanje (IQ Power-Booster) koji se proteže duž cijele skije, zajedno sa bidirekcijskom suspenzijom i preciznim nosačima za ploču omogućuju potpunu kontrolu skije.

-.--.-

IQ Centermove je novitet koji omogućuje lagano podešavanje vezova pri čemu će vez uvijek imati centralnu poziciju. Smanjena težina samog veza a pritom i skije stvara manji umor kod skijaša. Kompatibilnost vezova je prednost tako da se lagano može primjeniti rental vez na skiji s bilo kojim drugim IQ sistemom.

-.--.-Side wall tehnologija je i dalje prisutna kod svih modela za sljedeću sezonu samo je od ove sezone napravljena u dvije varijante. Potpuna, koja se proteže kroz cijelu skiju i parcijalna gdje je Side wall tehnologija prisutna samo na skiji gdje se nalaze vezovi. Side wall tehnologija omogućuje lakši prijenos snage, smanjenu težinu skije što pridodaje dinamičnosti same skije.

Power Frame tehnologija se nije značajno mijenjala u odnosu na prošlu sezonu, a omogućuje bolju prilagodbu u težim skijaškim uvjetima te očuvanje snage i lakše i agilnije skijanje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4923
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr