PROIZVOĐAČI

»

BLIZZARD

27.02.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Blizzard thermo gel RC 15 (01/02)

Model 01/02, iako deklarativno race kategorija skije, po performansama je osobno ne bih nikako svrstao u tu kategoriju, prije u neku višu rekreativnu kategoriju.

Testirani model: 165 cm, r = 15 m
Dostupne visine: 165(15m), 175(16.5m), 185(18m)

Iako i po RC skraćenici na samoj skiji i po mnogo nalijepljenih reklama na kojima je ponosno pisalo kako je taj model koristila sama Renate Götschl, moramo priznati da me niti nakon nekoliko dana vožnje na spomenutom modelu na različitim podlogama i terenima, ta skija ničim nije uvjerila da spada u vrh Blizzardove ponude pa bila ona i dvije godine stara. Dodatni je dokaz za to i raspon veličina koji baš i nije naklonjen ženskoj populaciji, barem što se visina tiče.

Sama skija dolazi sa ugrađenom race platom bez perforacija za predugradnju veza, dakle izbor vezova vam je dan na volju i bez ograničenja.

S obzirom na to da je skija relativno malog slalomskog radijusa, za očekivati je da joj mali zavoji ne predstavljaju veliki problem. I to je istina. No istina je u potpunosti malo drugačija. Prelasci s kanta na kant jesu relativno brzi, no sama je skija relativno lagana i meka pa je pod žešćim pritiscima, na osjetno tvrđim podlogama i pod skijašima jakih mišića ili veće mase primjetno nesigurnija i nestabilnija, a vibracije dosta izražene kao i kod pravocrtnog spuštanja sa nešto većim brzinama.

Na off-pistu se pokazala relativno slabo upravljivom, baš kao i na skroz tvrdim podlogama gdje je dosta zahtjevna za kontrolu, optimum je performansi pokazala na umjereno tvrdim pripremljenim stazama.


Pri većim brzinama nije baš očekivano stabilna ali dovoljno da je prosječan skijaš uz malo veću upotrebu mišića može smiriti. No istovremeno je ne bih preporučio onima koji imaju više od 85 kila jer je pod takvom masom dosta nemirna i pokazuje relativno puno vibracija, pogotovo pri agresivnijoj vožnji i na tvrđoj podlozi.

Kantovi su prilično dobri, no ne baš trajni i otporni. Primjetan je pad performansi već nakon dva dana tvrde podloge.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 249416
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr