PROIZVOĐAČI

»

ELAN

15.09.2014.      

Autor: Majda Gregorović Čolović

Ustupio: Elan d.d. Begunje 1, 4275 Begunje na Gorenjskem, Slovenija

 

Elan Delight QT (14/15)

Drage dame, predstavljamo vam najlakšu skiju na svijetu.

Testirani model: 158 cm, r= 12,6 m 
Sidecut: Temper: 126-76-103
Dostupne visine: 146, 152, 158, 166 cm


Istraživanja su pokazala da prosječna ženska torbica teži između 1,5 i 4 kilograma, a par Elan Delight QT skija (bez vezova) teži samo 3,5 kilograma. Iako je Elan W studio model Delight prvi puta predstavio u sezoni 13/14., tek smo za predstojeću, sezonu 14/15., imali prilike testirati ovaj zanimljivi novitet.

I sam test, u svakom slučaju, bio je zanimljivo iskustvo, pogotovo u trenucima kada zamišljeno, i odsutno, sjedite na žičari i mašete nogom sa strane, umjesto da je držite na odmorištu, te se najednom uhvatite kako "buljite" u nogu ne bi li ste se uvjerili da na nogama stvarno imate skiju, i da to što osjećate nije samo težina pancerice. Po pitanju težine - ne radi se o marketinškom triku, već je ona stvarno osjetno manja od prosječne skije, i primijećuje se odmah - čim je uzmete u ruke.


Elan Delight QT izrađena je u Trulite woodcore tehnologiji, odnosno, jezgra je drvena od vrha do repa te pojačana Wavelight tehnologijom, a koja joj omogućuje mekani fleks i stabilnost u zavoju. Istovremeno, specifičan oblik "valova" također omogućuje izradu tanje i, samim time, lakše skije. Osim navedenoga, Delight je izrađena u Early rise rocker profilu, što joj daje savršen oblik za lakše nizanje dinamičnih kratkih do srednjih zavoja.

Što se performansi na testu tiče, Delight stvarno ima mekani fleks te na tvrdoj podlozi vjerojatno nećete "guštirati", budući da skija tada traži mnogo energije za "stiskanje" rubnika, i prilično vibrira, ponekad čak i neugodno ukoliko se radi o ledu i strmini. Na takvoj podlozi potrebna je i doza opreza, budući se zaustavni put značajno produžava jer skija ne uspijeva "zagristi" u podlogu baš onda kada ste zamislili, ili ste navikli, na nekim drugim, tvrđim skijama. Ali zato na mekšoj, i "izvoženoj" podlozi, ima solidne performanse, dobro upija neravnine, stabilna je, pouzdana i vrlo dinamična.

-.-Goran Razic-.-

Iako nije prvenstveno zamišljena kao proizvod za početnice, baš za njih je izrazito preporučljiva zbog male težine i odlične sposobnosti manevriranja. Ne moramo niti spominjati da će se dame sitnije tjelesne građe odlično snaći na ovakvoj skiji, ali, također, i svaka rekreativka srednjeg skijaškog ranga, koja preferira ugodno skijanje pretežno po plavim, i blažim crvenim, stazama. Izlete izvan staze, bez obzira što se radi o relativno široj skiji, ipak ne preporučamo.

Delight QT u svakom je slučaju inovacija vrijedna pažnje te atraktivan proizvod jednostavnog, elegantnog dizajna i solidnih performansi, sposoban izmamiti osmijeh. Ako ništa drugo - barem onaj iznenađeni osmijeh kada shvatite koliko je skija stvarno lagana.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 141300
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr