PROIZVOĐAČI

»

ELAN

20.06.2005.      

Autor: Tomislav MatošinUstupio : Elan d.d. Begunje 1 4275 Begunje na Gorenjskem Slovenija 

Elan GSX (05/06)

Već prema nazivu modela, GSX, sugerira nam se da je ovo natjecateljski veleslalomski model i da će o kupnji ovog modela razmišljati samo natjecatelji.

Testirani model : 170 cm, r = 15,4m
Sidecut : 109-66-98

Čim primite skiju, osjetit ćete da skija nije za bilo kakvog skijaša. S obzirom na svoju veliku masu zahtjeva skijaše koji su u dobroj fizičkoj kondiciji te imaju jake noge za savladavanje tolike mase. Kao što je već napomenuto, ovo je veleslalomska skija što znači da će se najbolje ponašati pri malo većim brzinama te u izvođenjima šireg veleslalomskog (dinamičkog) zavoja.

Uglavnom, skija i nije neko iznenađenje. Široke zavoje drži dobro, kontrolirat se može i pri većim brzinama dok samo prebacivanje s ruba na rub u zavoju ne predstavlja neki problem. Kratke slalomske zavoje nemojte niti pokušavati raditi jer prilikom toga ćete gubiti mnogo snage i energije i ubrzo ćete jedva kontrolirati skiju. Zbog mase jako dobro prolazi kroz mekane hupsere i zbog te karakteristike dobro drži smjer, bilo u zavoju ili pri spustu ravno. Mislim da ne treba napominjati da s ovom skijom treba izbjegavati duboki snijeg i bilo kakve off-piste pothvate.

Zamjerka ovoj skiji je to što mora imati tvrdu i utabanu podlogu da bi se izvuklo maksimum iz nje što i nije čudno pošto su natjecateljske staze uglavnom baš takve. Ukoliko se nađete na raskvašenom snijegu tzv. "juhi" imat ćete puno problema. Ne preporučujemo vam da skijate s ovom skijom u "proljetnom" skijanju.

Što se tiče vezova, tu ste prepušteni da ih sami izaberete ali s obzirom na natjecateljski model skije pretpostavlja se da će biti i natjecateljski model vezova.

Iskreno sumnjam da će većina skijaša rekreativaca razmišljati o bilo kojem modelu natjecateljskih skija pa tako i o ovome. O takvoj skiji će razmišljati razni klubovi i natjecatelji, a nama ostalima preostaje pričekati da vidimo kakve modele all-round skija će nam podariti ELAN u sljedećoj sezoni.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 6970
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr