PROIZVOĐAČI

»

ELAN

02.08.2010.      

Autor: Denis FliderUstupio: Elan d.d. Begunje 1
4275 Begunje na Gorenjskem Slovenija
 

Elan GSX Waveflex Fusion (10/11)

Model koji će vam omogućiti osjetiti čari veleslalomske vožnje.

Testirani model: 170 cm, r = 17.2 m
Sidecut: 110-67-96
Dostupne visine: 164, 170, 176, 182 cm

-.--.-GSX Waveflex
je skija koja je u odnosu na prošlogodišnji model, po svojim karakteristikama, identična. Učinjene su isključivo promjene u dizajnu. Ovogodišnji model je refreshan. I dalje je zadržao karakterističnu zelenu boju ali nešto tamnije nijanse. Promijenjen je malo i način obilježavanja same skije kao i pisanje naziva. Natpis Elan sada se također nalazi na vrhu skije, ali i na njenom repu. Skija izgleda modernije i prati trend u dizajnu skija.

GSX Waveflex koristi tehnologiju iz imena Waveflex. Riječ je o već dobro nam znanoj valovitoj strukturi skije koja se proteže kroz čitavu dužinu skije, a koja je ujedno i zaštitni znak Elanovih race modela. Uz navedeni model GSX koristi i RST Sidewall konstrukciju. Takva konstrukcija osigurava čvrsto hvatanje rubnika za podlogu te izravni prijenos snage. Uz navedeno u modelu su prisutne i tehnologije Response Frame Woodcore, drvena jezgra u kojoj tvrđe drvo poput okvira obrubljuje mekše. Tvrdo drvo pruža otpornost na oštećenja skije i pospješuje torzijsku krutost, dok mekana jezgra donosi uštede na masi te uzdužnu mekoću i DualTi - dvostruki sloj titana ojačava samu jezgru skije. U navedenom modelu je prisutna već dobro poznata Fusion tehnologija spajanja skije i veza.

Testirana skija je klasična veleslalom skija za široku populaciju. U Elan Waveflex race seriji to je najjači rekreativni model, a po svojoj strukturi skija je nešto tvrđa od slabijeg modela GS. Prema karakteristikama skija je namijenjena vožnji dugih i srednjih zavoja i vožnji po uređenoj stazi. Isporučuje se s Elan vezom ELX 12 Fusion (Racing System).

Prilikom vožnje srednjih i dugih zavoja na uređenoj stazi skija se lagano prebacuje s rubnika na rubnik. Ulazak u zavoj je brz i lagan, skija je potpuno uravnotežena i stabilna, a omjer tvrdoće skije i fleksibilnosti je optimalan. Skija se kroz cijeli zavoj ponaša jednolično što znači da je brzina ulaska i izlaska iz zavoja ujednačena. Što se brže vozite to skija sve više i više pokazuje svoje prave karakteristike, postaje sve bolja i bolja. Prilikom vožnje kraćih zavoja situacija je obrnuta. Ulazak u zavoje je relativno lagan, no potrebno je dosta raditi na skiji. Skija ne dozvoljava da se na isti način agresivno i brzo voze dugi i kratki zavoji. Dok vas kod dugih zavoja zove na brzu i agresivnu vožnju, kod kratkih je iste potrebno voziti više "turistički" kako bi se i u njima moglo uživati. Ipak je riječ o karakterističnoj veleslalom skiji.

-.--.-Klasično brzo vijuganje s puno kratkih zavoja na rubnicima nije moguće voziti s navedenom skijom, što i nije neuobičajeno s obzirom na gabarite same skije i njezinu namjenu. Skiju smo probali voziti i na mekšoj i razrovanoj stazi gdje se relativno dobro snalazi, posebno kod vožnje dugih zavoja. No navedeno vrijedi samo ukoliko ste i brzinu vožnje prilagodili samim uvjetima na stazi. 

Izvan staze GSX omogućava spuštanje do zadane točke bez većih problema. No treba svakako uzeti u obzir njezinu namjenu a to je prije svega vožnja po uređenoj stazi. Elanov veleslalomaš je za sve one koji se vole voziti po uređenim stazama, vole duže zavoje, vole brzinu, a da pritom imaju skiju koja ih može pratiti. Namijenjena je naprednim rekreativcima i svima onima koji žele osjetiti čari veleslaloma. Naravno, za sve navedeno potrebno je biti odgovarajuće fizički pripremljen.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 248735
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr