PROIZVOĐAČI

»

ELAN

29.06.2009.      

Autor: Vjeran Baranović

Ustupio: Elan d.d. Begunje 1 4275
Begunje na Gorenjskem Slovenija

 

Elan Magfire 78 Ti (09/10)

Za rekreativce koji žele uživati po svim uvjetima koji ih zateknu na planini, a pritom ne koristiti puno snage.

Testirani model: 168 cm, r = 15,4 m
Sidecut: 123-78-105
Dostupne visine: 152, 160, 168, 176, 182 cm

-.-Skijanje.hr-.-Elanovu Magfire seriju ove sezone čine čak četiri modela, od kojih je 78 Ti druga po jačini. Cijela serija je napravljena za skijanje po svim terenima i svim uvjetima, kako na stazi, tako i izvan nje. Razlike se odnose prvenstveno na tvrdoću i širinu skije.

Kako smo već navikli kod Magfire serije, brojka u nazivu označava širinu struka skije u milimetrima, dok natpis "Ti" označava pojačanu strukturu skije sa slojem titana. Osim ovih karakteristika, kao i prethodnih godina Elan na ovom modelu koristi WaveFlex tehnologiju, rubnike koji su ojačani sa RST Sidewall tehnologijom te drvenu jezgru u sredini skije (Power Woodcore). Kao u većini modela vezovi su integrirani u skije pomoću dobro poznate Fusion tehnologije.

Magfire 78 Ti je skija namijenjena srednjim i boljim rekreativcima, koji vole skijati po svim terenima. Bolji i "teži" rekreativci možda će se odlučiti za jaču skiju iz ove serije, ponajviše zbog tvrdoće. Na stazi se skija ponaša točno onako kako je opisana u katalogu i kako se može pretpostaviti gledajući njene gabarite. Po svim terenima Magfire 78 Ti pruža zadovoljstvo i lakoću prilikom izvođenja bilo kojeg elementa na snijegu. Prilikom skijanja kraćim zavojima jako dobro hvata zavoj i cijelo vrijeme konstantno "vuče" kroz njega. Ono što će se sigurno svidjeti većini je činjenica da ne "baca" i da se može lagano voditi kroz zavoje i uz povremene pogreške skijaša. Laganim prijenosom težine može se lagano i brzo prebaciti s rubnika na rubnik i prilikom toga skijaš opušteno može uživati. Kod dugih zavoja je slična situacija. Lagano hvatanje snijega na početku zavoja i jednoliki pritisak tijekom cijelog zavoja skijašu daje sigurnost i sigurno pruža veliki užitak na snijegu. Na tvrđim površinama ovaj model solidno "drži podlogu" i ne proklizava iako bi teži i vrlo dobri rekreativci mogli razmisliti o jačem modelu iz ove iste serije.

Micanjem s ispeglane staze kod Magfirea se ništa ne gubi. Sve što je rečeno kod ponašanja skije na stazi vrijedi i za ostale terene. Na hupserima i razrovanom snijegu skija se odlično ponaša i uz malo agresivniju vožnju oduševljava i potiče skijaša na "još više". U dubokom snijegu skija također lijepo vozi i daje sigurnost skijašu prilikom povremenih izleta u duboki snijeg, ali moramo naglasiti da ovo nije klasična skija za duboki snijeg.

-.-Skijanje.hr-.-Riječ je o idealnoj skiji za srednje i bolje rekreativce, koji vole uživati na svim terenima i ne žele biti ograničeni samo na ispeglanu stazu. Skija je jako vodljiva i okretna te prilikom skijanja pruža veliko veselje, prilikom kojeg ne umara. Magfire 78 Ti je između ostaloga odlična za proljetne uvjete na stazi, pa svi koji idu na skijanje u ožujku, ili još kasnije, bi svakako morali uzeti u obzir i ovu skiju.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 195220
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr