PROIZVOĐAČI

»

ELAN

31.03.2010.      

Autor: Goran Vukelić 

Elan skije 10/11

Redizajnirana natjecateljska serija te u isti "koš" ugurani Speedwave i Magfire modeli su najveće novosti.

-.--.-

Od sezone 2010/11 Elan se odlučio oprostiti od Speedwave i Magfire serije. Barem "na papiru". Naime, modeli iz tih dviju vrlo popularnih serija skija ugurani su isti "koš" koji sada ima naziv Waveflex. Nova je serija skija jednostavno nazvana po istoimenoj tehnologiji koja i karakterizira sve modele unutar nje. Nova Waveflex serija sada tako broji sedam modela razdijeljenih u dvije podkategorije – skije za uređene staze i skije za za cijelu planinu. Prve su Waveflex 8, 10, 12 i 14 (slika gore), dok u ove druge spadaju Waveflex 78 (dolje), 78Ti i 82Xti. Širina struka kod modela za stazu iznosi 72 ili 73 mm, dok se kod bivših Magfire modela širina struka dade iščitati iz imena skije. Potonje će modele tražiti napredniji i avanturistički orijentirani skijaši koji žele napraviti pokoji izlet izvan staze. Waveflex 8 i 10 su, pak, namijenjeni za uređene staze i srednje vješte rekreativce, dok će oni napredniji potražiti Waveflex 12 ili 14, vrlo ozbiljne skije za "ispeglane" pruge.

-.--.-

Novitet je E/Flex serija koja, ustvari, nastavlja koncept početničkih skija koje kod Elana traju jednu zimu. Bilo je tako s Mag serijom, pa sa SpeedX serijom, a E/Flex možda bude bolje sreće. U njoj su tek dva modela: E/Flex 4 (koji dolazi u dvije različito obojane verzije) te E/Flex 6 (dolje). Riječ je o skijama za početnike i nezahtjevne skijaše koji traže ugodnu skiju kojom će uspjeti ovladati bez puno muke, ali bez obaranja brzinskih rekorda.

-.--.-

Waveflex Race FIS klasa je redizajnirana s novim "kubističkim" grafičkim rješenjima. Tu su dva "top" modela tvornice iz Begunja – GSX FIS i SLX FIS. Dvije skije namijenjene ozbiljnim skijašima koje vikendom vole pohoditi neko amatersko ili seniorsko skijaško natjecanje. Kako i ime kaže, gabariti odgovaraju FIS-ovim pravilima. Tu su još tri modela: RCG, RCS i RCX; tek nešto jednostavniji za vožnju. Druga skupina natjecateljskih skija je unutar "obične" Waveflex Race serije namijenjene dobro utreniranima rekreativcima s kompletnim skijaškim znanjem. Veleslalomske GSX i GS modele razlikuje tek nešto mekša jezgra kod GS-a i jedna sloj titana manje. Slično vrijedi i za slalomske SLX (dolje) i SL modele.

-.--.-

Summit obitelj ima osam članova, po četiri za čisti freeride dubokim snijegom (Olympus Moons, Spire, Apex i Denali) te četiri turno modela (Aconcagua, Makalu, Elbrus i Triglav). Freeride modele karakterizira Rocker tehnologija i široki strukovi, dok se kod turno skija pazilo da budu što laganije kako ne bi zamarale skijaša pri penjanju uzbrdo.

-.--.-

U Freestyle seriji je šest modela namijenjenih za vratolomije u snowparku. Karakterizira ih za to prilagođena Rocker tehnologija i smiona grafička rješenja. Boomerang (dolje), Pogo Sticks, Puzzle i Sling Shot su skije "normalne" dužine, dok Pogo Sticks Team i Puzzle Team predstavljaju kratke, okretne skije za stazu i park.

-.--.-

Elan unutar W Studio serije uvijek ima pomno osmišljenu kolekciju skija za skijašice koje su nešto olakšane, kako u jezgri tako i na vezovima, a dizajn je prilagođen ženskom oku. Tu su četiri podkategorije u kojima se tehnološki i konstrukcijski nije mijenjalo ništa u odnosu na prošlu godinu; različit je samo dizajn. Performance serija sa Speed-, Pure- (dolje), Mystic- i Wave-Magic modelima je namijenjena skijašicama koje žele sportsku, agresivniju skiju. Onima mirnijima preporučuje se Black-, Crystal- ili Snow-Magic iz Recreational serije. Sve su ovo skije primarno namijenjene za uređene staze. Za park će biti dobre Hot i Wild Magic, a za dubok snijeg Deep, Free, Twist ili Petite modeli širih strukova.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 116508
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr