PROIZVOĐAČI

»

ELAN

23.09.2014.      

Autor: Željko Ivnik

Ustupio: Elan d.d. Begunje 1, 4275 Begunje na Gorenjskem, Slovenija

 

Elean Morpheo 10 Ti Orange Fusion (14/15)

U grčkoj mitologiji Morfej je bio jedan od trojice sinova boga sna, koji je mogao poprimiti lik bilo kojeg čovjeka, a zbog svoje odgovornosti smatran je glavnim među njima...

Testirani model: 168 cm, r= 15,1 m 
Sidecut: Temper: 125-76-104
Dostupne visine: 152, 160, 168, 176 cm

 

Prema doktrini iz Begunja, serija Morpheo zadužena je za miran počinak, i lijepe snove, između vaših skijaških rundi.

Rečeno jednostavnim rječnikom, model Morpheo 10 Ti OF svestrana je allmountain skija, uz koju paralelno razvijate, i nadograđujete, toliko potrebit osjećaj sigurnosti s tehnikom skijanja.

Već prvim pogledom na ovu skiju u oči "upada" natpis Parabolic Rocker. To je koncept koji objedinjuje Easy Rise profil, Parabolic sidecut i prednji stabilizator.



Umjereni rocker u vrhu, i na repu skija, omogućuje, tako specifično za ovaj model, lagan ulazak u zavoj. Ovakav ulazak u zavoj potpomognut je i prednjim stabilizatorom, što u konačnici eliminira nepotrebno znojenje i strah od skije. Parabolic širina struka od 76 mm, uz vrh od 125, odnosno rep od 104 mm, omogućuje dinamičko gibanje tj. lako prebacivanje skije s rubnika na rubnik. 


Iako ovaj model ima mekši flex, torzijski on je stabilan, a uz postranični zid ispod veza (PST sidewall) skijaš ima garanciju čvrstog "hvatanja" rubnika za podlogu, baš kao i trenutan prijenos snage. Dual drvena jezgra (dvije simetrične drvene vodilice smještene prema rubnicima skija, nap.a.) pospješuje prijenos snage, i držanje rubnika u promjenjivim uvjetima, a obložena je jednostrukim slojem titana – MonoTi.

U to smo se mogli i sami uvjeriti prilikom njene vožnje. Zapravo, glavni nam je problem predstavljala odluka u kakvim uvjetima koristiti ovu skiju, a koja, zbog voznih karakteristika, pobuđuje bez ikakvih dvojbi vaš istraživački duh.

-.-Goran Razic-.-

Skija je iznimno prilagodljiva vožnji po uređenoj, tvrdoj stazi, ili dubljem snijegu, gdje je potrebno ipak nešto više snage, zbog užeg struka, a kako bi se održala plovnost skije. No, s druge strane, s lakoćom se izvode zavoji srednjeg radijusa (testirani model - r=15,1 m, nap.a.) na tvrdoj podlozi.

Vezovi EL 10.0 Fusion integrirani su, i spajaju se sa skijom jednim klikom, uz lagano pomicanje oba bloka veza, bez ikakvog alata pri podešavanju, zahvaljujući Fusion tehnologiji, a što opet ne može biti jednostavnije.

Kako bismo vam olakšali odabir unutar ove serije skija valja još istaknuti: Elan Morpheo 10 Ti zasigurno jest skija za učenje, ali ne i skija za prve zavoje na snijegu. Ona zahtijeva skijaško (pred)znanje, kako biste u svakome trenutku zadržali kontrolu, i nadzor nad njom, u zoni bez stresa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 133106
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr