PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

11.09.2008.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: VITA, Trebnje, d.o.o. Studenec 24, 8210 Trebnje Slovenija
Kontakt za Hrvatsku:
E-mail: bojan.laginja@vita.si
Tel: 098 421 401
 

Fischer Fuse 70 (08/09)

Novu Fuse seriju predstavljaju tri modela, nasljednika stare AMC linije.

Testirani model: 152 cm, r = 11 m
Sidecut: 117 - 70 - 104
Dostupne visine: 146, 152, 158, 164, 170 cm

U sezoni 08/09 ukinut je višegodišnji i dobro poznati AMC model, koji je ove godine donekle zamijenjen novom Fuse serijom. Namjena je slična - uglavnom za stazu, ali i mimo nje.

Fuse će i u imenovanju modela dobre poznavatelje Fischera podsjetiti na AMC. Zadržana je nomenklatura prema širini struka, pa su ovogodišnji modeli jednakog "brojčanog" naziva kao i AMC od prije dvije sezone. Seriju predvodi Fuse 76, namijenjen vrhunskim skijašima, zatim Fuse 73, te na kraju naš testirani model Fuse 70.

Fuse modeli su, kako smo već naveli, pravi allround predstavnici. Predviđeni su uglavnom za ugodno krstarenje stazama, no zbog nešto većih gabarita i širokog struka imaju vrlo lijepu plovnost i po nešto mekšem i izvoženom snijegu, a ni duboki i svježi snijeg neće im predstavljati nepoznanicu. Kako su temeljeni na karbonskoj umjesto drvenoj jezgri (Air Carbon Core) dovoljno su lagani kako ne bi previše umarali. Ovo je upravo odlika i testiranog modela Fuse 70 koji odiše prozračnošću i lakoćom, čemu i vizualno pridonosi i njegova snježno bijela boja.

Skiju smo testirali u uvjetima koji su bili savršeni za ovakve modele: ujutro tvrde staze, po kojima je Fuse odlično i vrlo ugodno išao, do popodnevne "bljuzge" i mekanih nakupina snijega gdje ovaj model oduševljava. Kako je vrlo lagan, neće umoriti ni skijaše s manje kondicije ili manje mase, a kako je nešto širi preko svega lijepo prolazi, bez nezgodnog zapinjanja u snijegu. Jedina zamjerka, no to nije do skije, je da je testirani model za ovakve uvjete ipak bio prekratki (samo 152 cm), pa su se pri većim brzinama u mekanim uvjetima javljale male nestabilnosti. Preporučamo, zbog toga, da se odabere model koji je oko -10 cm od skijaševe visine, ne manji.

Zbog svojeg dizajna te male mase i izuzetne upravljivosti, ovaj model često dobiva i pridjev "ženska skija", iako spada u unisex modele. Mi bi se također priklonili ovakvom mišljenju, jer je Fuse 70 odlična skija za sve skijašice koje nisu sportski nastrojene, već traže laganu i dopadljivu skiju za cjelodnevno skijanje. Model je realno deklariran kao skija za srednji nivo znanja, pa ga preporučamo i naprednim početnicima, bili oni skijaši ili skijašice. Svi oni koji žele ipak jaču skiju ili su skijaši s više mase i snage, neka se opredijele na jače modele 73 ili 76.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 243562
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr