PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

16.06.2011.      

Autor: Željko Ivnik

Ustupio: VITA, Trebnje d.o.o
Studenac 24, 8210 Trebnje
Slovenija
Kontakt za Hrvatsku:
Email: bojan.laginja@vita.si
Tel: 098 421 401

 

Fischer Progressor 700 (11/12)

Početna skija numeracijske oznake 700 podilazi svima kojima je estetika bitan detalj prilikom odabira modela. Kombinacijom zelene i crne boje predvodnik allround serije Progressor, nameće se kao dopadljiva skija već na prvi pogled.

Testirani model: 160 cm, r = 13 - 17 m
Sidecut: 120-73-103
Dostupne visine: 150, 155, 160, 165, 170, 175 cm
-.--.-


-.-Goran Razic-.-U odnosu na prethodnu sezonu, cijeloj je seriji pridodana trostruka brojna oznaka. Natpis modela stiliziran je i vizualno istaknut po sredini repa i vrhova skija.

Provjereni Dual radius sistem glavna je značajka cijele serije, pa tako i testiranog modela. Da podsjetimo, riječ je o različitim radijusima na vrhu i repu skije. Ako eventualno nemate prethodnih iskustava sa sličnom skijom, ne brinite. Prilagodba je brza, bezbolna i gotovo na granici iznenađenja, dakako pozitivnog. Manji radijus na vrhu i veći na repu olakšat će i primiriti ulazak odnosno izlazak iz zavoja.

Sandwich konstrukcija svojim sistemom slojevitog slaganja jezgre (kombinacija drva i titana, nap.a.), izuzev zavidnih performansi, omogućava dodatnu torzijsku tvrdoću skije. U svrhu lakše upravljivosti okvir skije sadrži air carbone - lagan, ali iznimno tvrd materijal. No to su sve činjenice ionako poznate od ranije čije detalje možete potražiti u Fischer tehnologijama 11/12.

Novitet u sezoni 2011/2012. je specifičan 3D shape, koji racionalno usmjerava sile prema rubnicima, što ionako "voznu" skiju čini dodatno tehnički pristupačnom po pitanju voznih osobina.

Progressor 700 isporučuje se s Powerrail sistemom ugradnje vezova. Posrijedi je RS 10 s DIN skalom od 3 do 10.

Iako je ovaj model objektivno namijenjen rekreativnoj vožnji po uređenim staza, sigurnost koja se stječe već nakon prvog vožnje, ali i njene odlične karakteristika, zasigurno će ubrzo svakom skijašu dati istraživački polet. Treba istaknuti da skija nije svojeglava i skijaš ne mora biti odviše tehnički potkovan da bi ušao u zamišljeni zavoj na način na koji to želi.

Interesantno je promatrati  s kojom, gotovo istovjetnom, mirnoćom skija dozvoljava brzi ulazak u kratak ili pak duži zavoj. Nepoznanice kao da ne postoje. Njeno ponašanje je predvidljivo, a kontrola brzine odlična što je dobrodošla informacija svima onima veće tjelesne težine koji često ostaju u zadnjem položaju.

-.-Goran Razic-.-S određenim biste se poteškoćama mogli susresti prilikom brze vožnje u uvjetima mekog južnog snijega. Ova skija nije "krstarica" i u takvim uvjetima dolazi do izraženih vibracija zbog njene nevelike mase. Istovjetna problematika zamjetna je kod tvrdo pripremljenih staza i ledenih ploha.

Oni iskusniji model Progressor 700 eventualno će odabrati kao dobrodošlu razbibrigu na snijegu i neobavezno guštanje u svim uvjetima, no skloniji smo mišljenju da će bolji i iskusniji skijaši ipak posegnuti za jačim modelima, primjerice Progressoru 900 ili 1000. Navedena dva modela, koje krase slične karakteristike, ipak su dosta ozbiljniji modeli, koji će i u zahtjevnim uvjetima ponuditi maksimum, istovremeno ne narušavajući ugodu u vožnji. Rekreativnim skijašima s imperativom skupljanja iskustva, ona će biti karta u društvo velikih igrača.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 199410
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr