PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

05.07.2010.      

Autor: Denis FliderUstupio: VITA, Trebnje d.o.o
Studenac 24, 8210 Trebnje
Slovenija
Kontakt za Hrvatsku:
Email: bojan.laginja@vita.si
Tel: 098 421 401
 

Fischer Progressor C-Line 10+ (10/11)

Ekskluzivna skija iz Progressor C-Line serije

Testirani model: 170 cm, r = 13/16m
Sidecut: 121-73-102
Dostupne visine: 160, 165, 170, 175 (180)cm


-.--.-Fischer je stavio na tržište potpuno novi model Progressor serije 10+, koji je ujedno najekskluzivniji i najjači model serije. Progressor 10+ je dio potpuno nove, ekskluzivne linije Fischer skija koja se zove C-Line. Vizualno se korištenjem dviju boja, bijele i sivo/crne, naslanja na novu liniju C-Line, dok grafičkim rješenjima prati Progressor seriju koja je u potpunosti doživjela face lifting. Sam dizajn i izbor boja cijele Progressor serije je modernistički.

Uz dosadašnje tehnologije, koje pojedini modeli Progressor serije sadrže, Dual radius, sandwich sidewall konstrukcija, Air carbone model Progressor 10+ kao punopravni član linije C-Line koristi karbonska vlakna koja u unutrašnjosti skije obuhvaćaju drvenu jezgru te je čine čvršćom i torzijski jačom. Uz navedeno Progressor 10+ C-Line koristi najnoviju tehnologiju Flowflex vezova. Moguće je samostalno na stazi regulirati tvrdoću ploče. Ispod veza nalazi se skala koju je vrlo jednostavno podesiti, ovisno o tome kako želimo skijati. Ukoliko težimo agresivnijoj vožnji skalu ćemo postaviti na oznaku crne boje. Progressor C-Line 10+ dolazi s vezom C-Line Z13 Flowflex 2.0/XTR12 Pro C-Line s DIN skalom od 4-13.

Usprkos tome što je Progressor C-Line 10+ sada dio C-Line linije i dalje je zadržao glavne karakteristike modela Progressor serije, a to je jednostavnost skijanja. Skija ulazi u kratke i duge zavoje bez puno agresivnosti, ali s nevjerojatnom stabilnošću. U svim oblicima vožnje skija daje osjećaj sigurnosti i lakoće upravljanja. Progressor C-Line 10+ je prilikom vožnje spusta ravno torzijski puno mirniji model od prethodnih modela serije, što je posljedica korištenja karbonskih vlakana u unutrašnjosti skije.

S obzirom da je riječ o najjačem modelu serije te da koristi najnoviju Flowflex tehnologiju, koja osigurava regulaciju tvrdoće ploče, omogućava skijašu, ovisno o raspoloženju i uvjetima na stazi, korištenje skije do maksimuma. Skija odgovara na način vožnje i prati tempo skijaša u svakom trenutku. Ukoliko poželite voziti kratke zavoje, skija će lagano ulaziti u zavoj. Izlazak iz zavoja bit će jednako dinamičan kao i sam ulazak ukoliko ste stalno u centralnom položaju na skijama. Isto vrijedi i za duže zavoje. Prednost testiranog modela je što se skije jednostavno postavljaju na rubnike. Držanje rubnika je standardno dobro u skladu s ostalim jačim modelima iz Fischerove tvornice. Skija na razrovanom snijegu i hupserima reagira jednako upravljivo kao i na uređenoj stazi. U navedenim uvjetima najviše se osjeća jedna od navedenih prednosti nove Flowflex tehnologije, a to je upravo mogućnost regulacije tvrdoće ploče.

-.--.-Skija je prvenstveno namijenjena skijanju na stazi, no s obzirom na svoje karakteristke dozvoljava i povremeno uživanje i izvan staze.

Progressor C-Line 10+ je skija namijenjena vrlo dobrim i odličnim skijašima. S obzirom na svoje karakteristike omogućava i jednima i drugima uživanje u skiji istim intenzitetom. Naravno, kako bi se moglo u potpunosti uživati u ovakvom modelu potrebno je imati dobru fizičku pripremljenost (kao uostalom za skijanje općenito).

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 150203
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr