PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

05.03.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Fischer RC4 RSC (02/03)

Žuta raketa rađena za one koje vole vjetar u kosi, odmah vam daje do znanja da je ne zanima nikakva 'penzionerska' vožnja i da od vas traži maksimum, želite li da vam uzvrati istom mjerom.

Testirani model : 180 cm - r = 20m
Sidecut : 105-67-90 (170)
Dostupne visine : 150-160-170(19m), 180(20m)

Odmah ćete i prema dimenzijama uočiti da se zaista radi o modelu koji svoje postojanje zasniva na čistom, brzinom aktiviranom adrenalinu.

Teška krstarica uživa u pravocrtnoj vožnji nizbrdo u kojoj je zaista bez zamjerke stabilna i pouzdana. Bez problema se snalazi i na ledu i na mekom snijegu, pa čak i na polurastopljenoj stazi, sve dok je staza koliko - toliko ravna sve dok u potpunosti vjerujete skiji i puštate je nizbrdo, precizno je u željenom smjeru. Naravno, pri vožnji s više zavoja ili na nešto lošije pripremljenim staza, bez obzira na stabilnost skije, trebat će vam dosta snažan pritisak na skiju da biste je usmjeravali u željenom pravcu.

S pojačanjem rubljenja eksponencijalno raste i potrebita snaga za upravljanje, ali će skija i dalje biti iznenađujuće responsivna, no uz veliki utrošak energije.

Malo će se teže snalaziti u kratkim zavojima jer ćete se uvjeriti koliko je torzijski kruta i masivna pokušate li je brzo prebaciti s rubnika na rubnik, baš kao i na hupserima za koje ima preveliku tvrdoću.

No bez obzira na sve, možete se i pri većim brzinama opustiti, u potpunosti vjerovati rubnjacima, i skroz uživati u zavojima većeg radijusa kroz koje vas ova skija nosi bez problema. Zavoji manjeg radijusa ipak će iziskivati dosta znanja i mišića.

U ski-shopovima ćete je uglavnom sretati bez plate, no bez obzira postoji li plata na skiji ili ne, ona na sebi neće donijeti nikakve perforacije kao predugradnju za vezove određenog proizvođača, pa vas neće limitirati niti pri izboru omiljenog proizvođača vezova.

Generalni je zaključak da je ovo odličan izbor za one koji se drže uređenih staza, pogotovo ako skijaju potkraj sezone kad je staza sve tvrđa. Nikako ne preporučam početnicima za učenje ili vježbu, kao ni onima koji nisu baš u dobrim odnosima s kondicijom. Za iskusne odličan izbor, specijalno ako u rezervi imate jedan model za mekši snijeg, hupsere i eventualno kraće zavoje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 16616
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr