PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

20.06.2013.      

Autor: Goran Razić

Ustupio: VITA Trebnje d.o.o., Studenac 24, Trebnje, Slovenija
Kontakt za Hrvatsku: bojan.laginja@vita.si, tel: 098 421 401

 

Fischer RC4 WC SC (13/14)

Fischerov slalomaš za sezonu 2013/2014 donosi pomalo osvježeni dizajn, no bez pretjeranog odmaka od dosadašnje prepoznatljivosti. Uz to, skija je zadržala svoje poznate karakteristike.

Testirani model: 165 cm, r = 13 m
Sidecut: 122-68-103
Dostupne visine: 150, 155, 160, 165, 170 cm

 

-.--.-Novi Fischerov slalom model u novu sezonu ulazi s prepoznatljivom crnom, žutom i bijelom bojom, no ove godine tu je i decentni crveni natpis na vrhu i repu skije koji dodaje još dodatnu dozu agresivnosti. Ostalo je više manje isto.  

Dojmovi na stazi su slični ili gotovo isti prošlogodišnjima. Austrijanci su ponovo napravili skiju koja ima zavidne konstrukcijske značajke uz uspješno reduciranu masu i tromost. Skija spada u srednje teške pripadnike komercijalne race klase i upravo je ta relativno mala težina ključ svega. Fischerova skija i dalje djeluje najtanje u vertikalnom presjeku te odaje dojam prihvatljive mase no vrlo dobrih torzijskih i fleksijskih karakteristika. 

Brzina prijenosa sile te brzina prebacivanja s rubnika na rubnik je munjevita i praktički će u 90% slučaja sporiju reakciju uzrokovati samo skijaševa nedorasla tehnika, nikako ne i skija sama. 

Torzijski je RC4 Worldcup SC vrlo tvrd (no ipak dovoljno mekaniji od FIS modela, nap.a.) te će jednostavno tjerati na sve jače postavljanje skije na rubnik, a bez da istodobno pokazuje znakove zamora. Fleksijski je skija vrlo odmjerena te ju je moguće vrlo lagano voziti manjim brzinama, pri čemu neće odviše umarati.

No ipak zbog tvrdoće i malog radijusa skije kod dužih zavoja javljaju se one poznate vibracije, a kako je u takvim uvjetima potrebno skiju lagano "popuštati", ne bi li se napravio radijus zavoja veći od nominalnog, potrebno je uložiti nešto više koncentracije i energije. 

Ove sezone rocker je uspješno zaobišao sam vrh race klase, iako je već ozbiljno pokucao na vrata smjestivši se u Superior liniji. Nedostatak rockera znat će cijeniti ozbiljniji skijaši koji se znaju postaviti pravilno u početku zavoja te koji vole agresivniji tuning skije. 

RC4 WC SC najbolje će leći istinskim tehničarima, koji se ne boje postaviti skiju na rubnik te onima koji su u odličnoj fizičkoj spremi i čije reakcije su dovoljno brze kako bi znale ukrotiti ovaj punokrvni komercijalni slalom model.

Recenziju prošlogodišnjeg modela možete potražiti na priloženom linku:

» Fischer RC4 WC SC (12/13) 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 209198
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr