PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

18.01.2005.      

Autor: Željko Mihalić 

Fischer Sceneo 300 S (03/04)

Fischerov model bio je jako popularan prošle, ali i prije dvije sezone. Ski portal je ima priliku testirati skiju i donosimo naše dojmove koji su vrlo dobri.

Testirani modeli : 150 @ r = 13 m i 170 cm @ r = 17 m
Sidecut : 114-69-99
Dostupne visine : 140, 150, 160, 170 i 175 cm.

Ova skija spada u allround carving skiju, koja bi trebala biti dobra svim rekreativcima. Sa plasma edge tehnologijom, za koju Fischer tvrdi da je najbolji način obrade rubnika jer su oni najtrajniji, ova se skija može pohvaliti i starijim tehnološkim dodacima, poput liftera (no, oprez, neki modeli dolaze i bez njih). Dok je starija varijanta dolazila u crveno sivim tonovima, model sceneo S 300 za sezonu 03/04 dolazio je u plavoj varijanti.

S obzirom na gabarite skija, koji nisu mali, 114-69-99 (vrh-struk-rep) vidi se da ova skija iako širokog vrha, ipak nije slalomska, što potvrđuje i radijus od 17 m na visini od 170 cm, veće je više orijentirana mješovitoj vožnji, pa čak i dubljem snijegu, što joj omogućavaju nešto veće dimenzije od onih na koje smo standardno navikli na on-piste skijama, pogotovo je vidljivo po širini struka od 69 mm.

Iako širokog struka i relativno širokog vrha, skija je izuzetno stabilna pri bržoj i pravocrtnoj vožnji, dok joj prebacivanje s brida na brid ide lako, ne kao na slalomskim modelima, ali još uvijek ne iziskujući previše snage od skijaša. Oni korpulentniji i snažniji skijaši možda će imati malo problema sa stabilnošću, no bit će zacijelo zadovoljni vožnjom. Izvanredan izbor za žensku populaciju i skijaše sa manje kila, bez obzira na tehniku skijanja. U dubljem se snijegu snalazi jako dobro, unatoč svojoj težini dosta je plovna, a na ledu je neprikosnovena, kantovi su doista izuzetno otporni, i bez problema podnose višednevno maltretiranje na ledenim stazama. Skije su veoma brze i dozvoljavaju maksimum kontrole bez velikog utroška energije. U zavoj ulaze lako, ali ih je malo teže ekstremno nagnuti na rubnike, ali malo će se hyper carvera ionako odlučiti na kupovinu ovog tipa skije.

Za one koji vole kratke i dinamične zavoje ipak možda nije prvi izbor, ali za sve ostale, odličan "bang for bucks", pogotovo za napredne ženske rekreativce i manje korpulentne muške sportski orijentirane skijaše. Savjetujemo svakako da, ukoliko ne kupite model s lifterom (platom), svakako nabavite taj vrijedan dodatak ovim izvrsnim skijama.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 231449
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr