PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

14.09.2004.      

Autor: Željko MihalićSlike su preuzete sa web sitea www.fischerskis.com 

Fischer skije 04/05

Iako je među posljednjima od ozbiljnih konkurenata Fischer objavio svoju ponudu za sezonu 04/05, moram priznati da sam, sada kada vidim kompletni asortiman, od proizvođača tolikog renomea očekivao više modela.

Očito je Fischer prema prošlogodišnjoj prodaji procijenio da se osim nekoliko race modela i takozvane allround klase ne isplati proizvoditi, pa se tako ova sezona može okarakterizirati nešto siromašnijom, barem što se širine ponude tiče.

Teška se srca opraštamo od Sceneo modela, koje je u potpunosti zamijenila RX klasa te S move modeli sa railflex vezovima, koji su se već sramežljivo probijali i tijekom prošle sezone.

RX klasa namijenjena je rekreativcima i u ponudi su modeli RX 2, RX4, RX6, RX 8 sa duljinama od 140 do 180 cm i, kao novost u odnosu na prošlu godinu, RX9 skija, a koja je namijenjena all mountain iskusnim skijašima koji žele zadržati naveliko primjenjive veće radijuse, pogotovo za mekši i dublji snijeg.

Race modeli se klasično sastoje od 4 modela, veleslalomskog World Cup GS sa veleslalomskim radijusima većim od 21 m, slalomskog World Cup i već standardnih World Cup RC i SC te Race SC sa railflex standardom.

Vjerojatno će se po trgovinama također pojaviti takozvani detuned race modeli hibridnih naziva RCX, a koji predstavljaju svojevrsni kompromis između velike primjenjivosti allround modela i tvrdoće i preciznosti race modela.

Naravno da niti Fischer nije ostao bez odgovora na trendovsko uvođenje ženskih modela skija, pa se u ponudi pojavljuju pod kodnim imenom Vision sa duljinama do 165 cm i dosta malim radijusima do 12 m.
Osim najslabijih, većina modela dolazi sa predugradnjom za railflex vezove.

I dalje Big styx predvode klasu off piste skijaša i ljubitelja powdera.

Više manje svi modeli uključuju platu na koju već tradicionalno idu vezovi po izboru uz preporuku Fischera da to ipak budu Tyrolia vezovi.
No novost je da se nakon višegodišnje suradnje sa Tyroliom ipak pojavljuju neki modeli na koje se može montirati Super railflex standard vezova bez bušenja u plohu skije, tako da vez u punom smislu postaje pomičan. No railflex standarde neće podržavati sve skije.

Iako Fischer nominalno proizvodi i svoje vezove, svaki malo bolji poznavatelj opreme bez problema će prepoznati Tyroliin dizajn na kojega su samo nalijepljene Fischerove naljepnice.
Dakle, po standardima i svojstvima punokrvan Tyrolia.

Tehnološki ništa novo, i dalje plasma edge rubnici, i dalje Frequency tuning, i dalje isti sistemi stabilizacije i prijenosa energije na rubnjake.

Konstrukcijski, Fischer je zadržao sve one standarde koji su se u prošloj godini pokazali kao pogodak, i air core i power vacuum i sl. No to sve možete pročitati u osvrtu od prošle godine, pa vas sada neću dalje s time zamarati.

Bez obzira na sve, mislim da će Fischer i u ovoj sezoni odnijeti standardno dobar dio kolača na tržištu, prvenstveno zahvaljujući svom dobrom ugledu i do sada zaista kvalitetnim proizvodima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 232818
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr