PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

04.05.2011.      

Autor: Goran Razić 

Fischer skije 11/12

Ekskluzivna C-Line klasa je i dalje tu, Rocker tehnologija pojavljuje se na nekim novim modelima. Nekoliko novih tehnologija s malo novog dizajn. Osvrt i novitete donosimo redovnom pregledu.

Race segment namijenjen jačim i sportski nastrojenim rekreativcima od ove godine ima nekoliko noviteta. I dok je dizajn većine race modela pretrpio samo blage promjene, koje su uočljive tek ukoliko stavimo prošlogodišnje i nove modele jedne pored drugih, tu su i neka nova imena. Modeli RC4 Worldcup RC PRO i RC4 Worldcup SC PRO (dolje prva) iza sebe imaju samo manji kozmetički zahvat. Modeli RC4 Superrace SC i RC4 Superrace RC i dalje su tu te predstavljaju omekšalu varijantu najjačih dućanskih race modela. No od ove godine predstavljen je i "mješanac", model RC4 Superior (dolje druga), koji predstavlja kombinaciju slalom i veleslalom skije, s radijusom od ugodnih 15 metara. Ovdje svakako treba pridodati najekskluzivnije Fischer modele u race liniji, one iz razreda C-Line. Posebno dizajnirane i dodatno olakšane C-Line race skije dolaze u tri inačice. Rc4 Worldcup RC C-Line, RC4 Worldcup SC C-Line i RC4 Superior C-Line. Dojam je jedino da je Fischer mogao barem malo pojednostaviti imena modela s ciljem lakšeg pamćenja potencijalnih kupaca.

-.--.-
-.--.-

Progressor top rekreativna allround skija i dalje je prisutna na tržištu, a sudeći po odličnim prodajnim rezultatima zadržat će se na policama dućana još neko vrijeme. Progressor je promijenio vanjštinu i promijenio je oznake kod Progressora. Tako su prošlogodišnje jednoznamenkaste brojne oznake ove godine zamijenjene troznamenkastim. U ponudi su modeli Progressor 900, Progressor 800 (dolje) i Progressor 700, dok je najeskluzivniji predstavnik Progressor 1000 C-Line, namijenjen samo odabranima. Promjenom dizajna neke stvari bi se mogle malo pomiješati. Primjerice ovogodišnji model 800 je vrlo sličan prošlogodišnjem modelu 9+, koji predstavljaju različiti rang skija.

-.--.-

Viron je posljednje dvije sezone vrlo dobro predstavljao srednji rekreativni razred, stoga je Fischer odlučio zadržati ovu klasu i dalje. S dizajnerskim osvježenjima i ponešto povećanim natpisima modela Viron i dalje dolazi u varijantama Viron 6.6, Viron 4.4 (dolje) i Viron 2.2. I ovdje je prisutan C-Line model imena Viron 8.8 C-Line dizajna vrlo sličnog prošlogodišnjem modelu 4.4. No neka izgled ne zavarava!

-.--.-

Ženski modeli ostali su gotovo nepromijenjeni s klasom My Style. Najjači model je Breeze My Style, slijedi ga model Exhale My Style i zatim najslabiji Pure MyStyle. C-Line donosi crno bijeli model Zephyr C-Line vrlo elegantnog izgleda.

Za žene koje su željne avanture Fischer je namijenio klasu Koa, kojoj ne nedostaje allmountain karakteristika. Od ove sezone Koa je nagrađena i Rockerom. Redom su tu modeli Koa 98 My Style, Koa 88 My Style, Koa 84 My Style, Koa 78 My Style (dolje), Koa 75 My Style i Koa 73 My Style. U usporedbi s prošlom sezonom vidljiv je trend povećanja širine skija. U skladu s time uvedeni su modeli 88 i 98. Pozdravljamo ovakvu odluku, budući da i današnji allround modeli imaju širinu struka veću od 70, pa čak i 75 mm. Najuži predstavnik Koa linije od sljedeće sezone je ujedno i onaj najekskluzivniji. Riječ je o Koa 74 C-Line.

-.--.-

Došli smo i do možda najraširenije klase, već drugu godinu za redom to je Motive. Tu su i dalje modeli Motive 80, zatim Motive 76 i Motive 74. Iz ponude je nestao model 74 bez sidewall konstrukcije. No novost je Motive 78 (dolje) te entry level Motive bez brojčane oznake. Najjači predstavnik i ove je sezone Motive 84 C-Line. Svi Motive modeli od ove sezone imaju ugrađenu Rocker tehnologiju.

-.--.-

Kod freeride segmenta također je došlo do manjih promjena. Osim što, sukladno očekivanjima, svi modeli imaju rocker, uvedeni su i neki novi modeli. Primjerice od sezone 11/12 u ponudi će biti najjači model Watea 120, što je ujedno i najveća novost. Iza njega tu je već viđeni model Watea 114, kojeg slijede Watea 101, Watea 98, Watea 94, zatim nova Watea 88 (dolje) i na kraju Watea 84 te Twin Tip Maven.

-.--.-

Za freestylere namijenjeni su modeli Guru, Prodigy, Stunner i Muse, dok će turni skijaši zaviriti u Tour segment gdje se nalaze Tour X-Superlight, Tour RCX, Tour X-Tralite, Tour X-Ceed, Tour X-Pression te Tour X-Treme (dolje).  

-.--.- 


-.--.-

Viron klasa


-.--.-

Motive
-.--.-
C-Line linija 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 178691
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr