PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

29.03.2010.      

Autor: Goran Razić 

Fischer tehnologije 10/11

Ekskluzivna klasa za jačanje imidža tvrtke. Tog pravila držao se i Fischer. Najveća novost u predstojećoj sezoni zove se "C-Line".

Fischer je nakon Flowflexa, pa zatim i skija "s rupom" obznanio novost u svijetu skija. Kada određena linija skija u trgovine dolazi na posebno dizajniranim stalcima, kada su u svrhe prezentacije korištene najekskluzivnije propagandne mogućnosti te kada se navedene skije ne pojavljuju u regularnom katalogu, nego dolaze zasebno, jasno je da je riječ o nečemu specijalnom... naravno, uz specijalnu cijenu.

-.--.-Fischerov najveći adut za sljedeću sezonu, a koji "puca" isključivo na gornju populaciju skijaša zove se C-Line. Riječ je o zasebnoj inačici regularnih modela skija, a koja se pojavljuje gotovo u svakoj klasi (Race, Progressor, Viron, Motive i My Style, nap.a.). Ekskluzivna linija, čija će cijena nekih modela dosezati cca 1.000 eura, čini sam vrh Fischerove ponude. Detaljnije o postojećim C-Line modelima pročitajte u članku o Fischer skijama 10/11.

C-Line uvodi i neke novosti. Prije svega riječ je o svojevrsnoj trećoj generaciji Flowflexa, koji je nakon nekoliko godina doživio prvi značajniji pomak. Riječ je o ručno podesivoj ploči, čiju je tvrdoću sada moguće naštimavati u svakom trenutku, u skladu s našim željama (slika dolje lijevo). Kompletna C-Line serija obogaćena je ugljičnim vlaknima, što ju čini još lakšom, no torzijski i konstrukcijski puno boljom, barem sudeći po riječima proizvođača.

Kod skija i dalje je pristupna "sandwich konstrukcija", koja posebnim sistemom slojevitog slaganja jezgre (kombinacija drva i titana) daje odlične performanse i dodatnu čvrstinu u torzijskom pogledu. Osim klasičnog sandwich sidewall konstrukcije, Fischer ugrađuje i tzv. sandwich 25° konstrukciju. 25° označava kut koji zatvara okomica iznad rubnika s postraničnim zidom skije. Tako povećani kut daje odlične rezultate u snowparku, gdje je izrazito bitno da skija rubi čak i u ekstremnim pozicijama (halfpipe, nap.a.).

-.--.-Viši modeli skija i dalje su opremljeni drvenom jezgrom, koja dolazi u nekoliko varijanti, a ovisno o modelu ojačana je i titanom, odnosno ugljikom. Race skije donose World Cup Tuning, a tu je i čitav niz već viđenih tehnologija poput "Hole Technology", odnosno tzv "rupe", koja doprinosi smanjenju mase vrha i repa skije, čime se dobiva na smanjenju ukupne mase i povećanju okretnosti. Tu je i dalje dual radijus sistem, koji se ugrađuje u vrlo uspješnu Progressor liniju, a koji s povećanjem radijusa, odnosno blažom zakrivljenosti repa skije omogućava mirniji i stabilniji izlazak skijaša iz zavoja. Freestyle skije opremljene su twin tip rješenjem, dok je kod freeride skija prisutan sve popularniji "Rocker" sistem, odnosno u Fischeru "Early Rise System" pojačane zakrivljenosti vrhova skija, što doprinosi boljoj plovnosti i okretnosti u dubokom snijegu.

Kod vezova dočekali smo drugu generaciju Flowflexa (Flowflex 2.0, nap.a.) s integriranim dizajnom i 30% manjom masom. Ove godine tu je i Powerrail, kao svojevrsno unaprjeđenje megapopularnog Railflexa. Glavne promjene kod Powerraila su promjena dimenzija te još brže postavljanje i namještanje. Fischer se i dalje drži isprobanih i uspješnih tehnoloških rješenja, no konkurencija jednostavno ne ostavlja vremena za odmor te je ekskluzivna linija, s ugrađenim trenutno najkvalitetnijim tehnološkim rješenjima koje Fischer poznaje, jednostavno bila obaveza uoči sljedeće sezone. Kupci će u konačnici presuditi o uspješnosti ovakvog izleta u (ne)poznato.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 164417
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr