PROIZVOĐAČI

»

HEAD

13.11.2005.      

Autor: Elinka Barišić 

Head C 260i (05/06)

Isprobali smo jedan od najjačih rekreativnih modela Headove ponude za predstojeću sezonu

Testirani model: 170 cm
Radijus: 14,7m
Side-cut: 112-64-95
Dostupne visine: 149/156/163/170/177


Vrlo uspješnu i popularnu C klasu, Head nastavlja i ove godine. C 260i je jedan od najjačih modela (jači je jedino C 280i), a direktan je nasljednik prošlogodišnjeg modela i.C 160.

Prevelike razlike u odnosu na prošlogodišnji model nema. Skija je i dalje vrlo poslušna i upravljiva. Službeno je klasificirana kao allmountain skija, te bi sukladno službenom opisu trebala imati jednake performanse i na stazi tako i van nje. No ovdje je ipak riječ o klasičnom allround modelu i dojma smo da joj najbolje leže nešto brži carving zavoji u kojima solidno drži zavoje, te popeglane i ne pretvrde staze. Ledene strmine prevest će solidno, no potrebno je uložiti nešto više napora, s obzirom da skija ipak nije velike težine. Pri većim brzinama ponaša se stabilno, te joj nije problem niti pravocrtna vožnja. Iznenađenje mogu izazvati tek poneki hupser ili neravnina, kad je skija sklona malo zaplesati po stazi.

S obzirom na njenu elastičnost, u zavoje ulazi vrlo jednostavno i lagano, stoga je ovo odličan izbor za one skijaše koji tek trebaju razviti svoju tehniku. Ovome također pridonosi i to da skija, iako kategorizirana kao skija za vrlo napredne skijaše, nije preteška, te neće izmoriti niti one nešto slabije. Također, za razliku od 280 modela koji ima iste performanse, ove skija će biti sklonija oprostiti eventualne pogreške.

Preporučili bi je svim skijašima koji traže svoju prvu "jaču" skiju, te žele napredovati i razviti tehniku carvinga nešto manjim zavojima. Onima koji su ipak savladali i dobro uvježbali carving, te traže veće izazove ipak preporučamo da pogledaju druge modele, poput i.XRC-a ili i.SL-a.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 15690
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr