PROIZVOĐAČI

»

HEAD

18.11.2005.      

Autor: Željko Mihalić 

Head skije 05/06

Head nam predstavlja kolekciju za novu sezonu, sa nekim novim adutima i starim pouzdanim perjanicama u race klasi.

Head nam u novoj sezoni predstavlja nešto novih modela, ali koji se uglavnom baziraju na postojećim etabliranim standardima koji su kod Heada prisutni već nekoliko sezona.

Najjače modele Heada, predstavlja race klasa - Worldcup. Cijelu seriju (naslovna slika) karakteriziraju vertikalni postranični zidovi, intelligence tehnologija i chip modul (CP), bez obzira o kojem je modelu riječ. Unutar worldcup serije postoje 4 modela, oni sa oznakom SL predstavljaju modele namijenjene slalomskim zavojima uza karakterističan naglašeni luk, sa dostupnim duljinama 150-170 cm, izrazito širokih vrhova i radijusima i manjim od 12 m. Veleslalomski model (iako to nema nikakve stvarne veze sa veleslalomom) se krije pod nazivom Worldcup, no nema očekivane radijuse veće od 18 m, jedino nešto veće maksimalne duljine, do 184 cm. I.SL Supershape je model koji bi trebao bit najmekši unutar race klase, no i dalje namijenjen odličnim skijašima. Ono što je možda malo pretjerano je vrlo mali radijus kod ovog posljednjeg modela koji iznosi svega 10 m na duljini od 160 cm. U odnosu na prošlu godinu, nešto je modificiran X frame na najjačim modelima, dok je boja, barem na većini modela ostala karakteristična crna. Supershape dolazi u crveno-bijeloj varijanti, a jedna od i.SL varijanti dolazi u žutoj boji. Svi modeli imaju intelligence tehnologiju i čip modulator, zatim titanska ojačanja šasije, te liquidmetal tehnologiju, no o tome možete više pročitati u članku o Head tehnologijama u sezoni 05/06.

U Cross seriji (ime dovoljno govori o namjeni) ima nešto noviteta. U odnosu na prošlu sezonu, kada je vrh ponude predstavljao model iXRC 1100, sada se pojavljuju dva još naprednija modela, iXRC 1400 (slika desno) te iXRC 1200, namijenjena odličnim skijašima što dodatno potkrjepljuje popis tehnologije koje ova dva modela sa sobom donose u paketu. X-frame, liquidmetal i naravno intelligence. Radijusi su nešto veći od slalomskih modela ali još uvijek dovoljno naglašeni za sve vrste zavoje i kreću se od 11-16 m na rasponu dostupnih duljina od 149-177 cm. Zanimljiva je činjenica da niži modeli nisu mnogo mijenjali niti dizajn niti tehničke karakteristike, očito zahvaljujući solidnom uspjehu na tržištu. Najslabiji model više nije XRC 500 (koji je od ove godine dobio i intelligence standard), njegovo je mjesto zauzeo model iXRC 300 koji je dosta slabiji i namijenjen rekreativcima, dok su ostali modeli namijenjeni dobrim i odličnim skijašima.


Allround modeli su i dalje zastupljeni u C seriji koja je unutar headove palete doživjela najveće promjene. Osim nazivlja koje više ne počinje sa brojkom 1 (110, 120, 130...) sada počinju sa brojkom 2 (210, 220, 240....) i donose intelligence vlakna u svim modelima, osim u najslabijem, C210 modelu (zato u imenu nema slovo "i"). Viši modeli (280 i 260) su namijenjeni naprednijim skijašima, i all mountain skijanju, no ipak pretežno stazama uz nešto lakšu jezgru u odnosu na Worldcup i iXRC seriju, no i dalje sa relativno malim radijusima od u 13-15 m na visini od 170 cm. Raspon duljina je velik, ako što je široka ciljana skupina skijaša, pa su modeli dostupni u duljinama 149-177 cm. Na ovim modelima više ne nalazimo liquidframe tehnologiju niti x frame što jasno daje do znanja da je skija namijenjena manjim brzinama i torzijama. Slabiji su modeli namijenjeni početnicima, dok su ostali namijenjeni rekreativnim skijašima.

Freeride seriju predstavljaju i dalje Monster modeli (njih 5), sa nešto proširenim izborom u odnosu na prošlu godinu, u kojem su neki modeli više nalik solidnim allmountain nego freeride modelima, pogotovo pogledamo li dane gabarite (modeli M70 - na slici lijevo) i M72). Ovi uvjetno rečeno niži modeli Monstera imaju baš kao i oni jači zavidnu tehnološku opremljenost i nisu ni po čemu skije namijenjene početnicima ili slabijim rekreativcima. Naravno da su svi ovi modeli nešto širih dasaka, što se posebno očituje u širini struka, a i u rasponu duljina koji se kreće od 156 – 181 cm i radijusima primjenjivijim neuređenim terenima (do 19 m).

Ženske model zastupaju Thang modeli, koji predstavljaju svojevrsni kompromis između C i XRC modela sa modificiranom konstrukcijom i centrom ravnoteže pomaknutom prema sredini. Visina modela se kreće u rasponima između 142 - 170 cm i radijusima do 15 m. Skije su uglavnom namijenjene uglavnom rekreativnim ženskim skijašima.

Park & powder serija koja se sastoji od tri modela Mojo, strogo je profilirana i namjenom, pa time logično i konstrukcijom, sa posebnom drvenom konstrukcijom kako bi skije bile čim lakše i savitljivije, spremne za half-pipe i duboki powder.

Dječji modeli nose naziv Junior.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 212745
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr