PROIZVOĐAČI

»

HEAD

16.04.2009.      

Autor: Goran Vukelić 

Head skije 09/10

Noviteta je na Headovim policama podosta, predstavljene su nove serije rekreativnih i „all mountain“ skija.

-.--.-Rekreativce od sezone 2009/10 Head "časti" novom linijom skija – Icon. Predstavljena su četiri modela, od Icona 20.0 do Icona 80.0 (top model, lijevo), a osnovna im je namjena biti pouzdano i brzo prijevozno sredstvo na uređenim stazama. Toj namjeni prisnažuje i širina struka od 66 do 68 mm. Prosječan radijus skije iznosi oko 14 m na dužini od 170 cm. "Ikone" bi trebale pokrivati širok raspon skijaša – od početnika do sportski nastrojenih rekreativaca. Svi dolaze s Intelligence i Torque Turning tehnologijom te Railflex vezom. Više o tehnološkim značajkama pročitajte u članku o tehnologijama. Za 80-icu je rezervirana i Sandwich konstrukcija te natjecateljski strukturirana baza.

Racing serija je ostala nepromijenjena. "Perjanica" je Worldcup iSpeed, ozbiljna veleslalomska skija koju karakterizira Sandwich konstrukcija te Intelligence i Liquidmetal tehnologija. Svi modeli Racing serije imaju natjecateljsku strukturu baze. Jednako zahtjevan je i Worldcup iSL, ali za uske zavoje, ili pak iGS za široke. Posebno je izdvojen model iSupershape Magnum, vrlo brza natjecateljska skija sa strukom od 71 mm, nešto širim no što je običaj kod natjecateljskih modela. Supershape oznaka stoji za naglašenu geometriju skiju. Prate ga još dva modela, iSupershape Speed kao kompromis za uže i šire zavoje te iSupershape, slalomski model s naglašenim dimenzijama vrha i repa. Supershape modeli su namijenjeni znalcima, ali onima koji žele lakši ulazak u zavoj i tek trunčicu opušteniju vožnju.

-.--.-Chip serija, oplemenjena Intelligence tehnologijom s dodatkom regulirajućeg čipa, broji tri modela. To su Chip 78, 71 i 66. Brojka iz imena otkriva širinu struka u milimetrima. Tako bi se dala odrediti i njihova namjena – od freeridea, preko all mountaina do carvinga. Zanimljiv je njihov "mračan", potpuno crn dizajn kojim odmah otkrivaju da su to ozbiljne alatke za skijaše u punoj kondiciji. Napokon, treba ovladati hrpom tehnoloških rješenja navedenih u značajkama skije: Sandwich konstrukcija, Intelligence i Liquidmetal tehnologija, natjecateljska baza, Railflex vez...

Cross serija je otpravljena u povijest, očigledno je gotova "zaluđenost" takvom vrstom skija. Sada su svjetla pozornice na modelima koji se jednako dobro snalaze na i pored staze. Od sezone 2009/10 Head tu ima novog igrača – Peak seriju (naslovna fotografija). Predstavljeno je pet modela: 88, 82, 78, 76 i 73. Za jednostavnije snalaženje opet se pribjeglo pravilu "ime = širina struka". Tako se šira tri modela mogu dobiti i bez Railflex veza što otkriva njihovo freeride porijeklo. Uža dva modela su nešto lakše skije, primjerenije početnicima koji tek kreću u istraživanje prostranstava s dubokim snijegom. Pridruženi član ove serije je Alpinist, model za turno skijaše kojem je bilo bitno smanjiti masu i dodati par značajki poput hidrofobne površine ili "cucaka".

Ozbiljan freeride može početi kad nabavite neki od Big Mountain modela: Jimi 110, Joe 105, Richie 102 i John 94. Dobro pogađate, iz imena je lako iščitati širinu struka. Isto je kod freestyle modela u Park&Pipe seriji: Bullet 84 i Black Jack 80. Ovim je skijama smanjena masa, ojačani rubovi te, po potrebi, dodana twintip konstukcija. "Flower-power" i "graffiti" dizajn ne može se usporediti s grafičkim rješenjem posebnog modela ove serije – J.O. Pro. Naime, poznati Jon Olsson je odlučio na skije staviti sliku svoje atraktivne djevojke (desno).

Primjerena je pažnja posvećena i dizajnu modela za skijašice, no više plijeni ono ispod privlačne vanjštine. The One seriju tako predvodi Power One, natjecateljski model koji gotovo ničim ne zaostaje za racing serijom. Tu su i tri freeride i jedan freestyle model. Ponudu za skijašice zaokružuju četiri rekreativna modela. To su skije za spuštanje uređenim stazama, a pokrivaju sve stupnjeve znanja – od Fine One za početnice do Perfect One za napredne skijašice.

Vrlo je bogata ponuda dječjih modela skija, njih čak deset čeka juniore. Iako ima i onih koje će zadovoljiti male trkače, većina njih ima istovjetnu konstrukciju, a razlikuju se samo "ušminkanom" vanjštinom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 131753
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr