PROIZVOĐAČI

»

HEAD

10.05.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Head tehnologija - vezovi

Svaki nas proizvođač, već i pred početak nove skijaške sezone, iznova pokušava uvjeriti da su baš njegovi vezovi najbolji i najinventivniji te rađeni po mjeri baš za svakog skijaša. Što nam nudi Head?

U suradnji s Tyroliom Head nas želi uvjeriti da dobitna kombinacija skija-vez leži baš u njegovom izlogu. No u pozadini stvar je ovakva:

Svi su dijelovi skija-vez i plata podešeni tako da zajedno čine savršenu harmoničnu cjelinu i daju maksimum performansi i minimum rizika.

Zahvaljujući railovima koji su pomaknuti skroz do vanjskog ruba skije, energija se prenosi na rubnike, a u najboljoj mogućoj mjeri uz mali gubitak.

X-Frame poluge koje se nalaze u samoj konstrukciji skije povezani su direktno sa platom i služe baš zato da bi se energija ravnomjerno prenosila i rasporedila na rubnike cijelom duljinom skije.

Vezovi također mogu, ovisno o savijanju skije, klizati slobodno do neke određene granice, zadržavajući na taj način silu otpuštanja vezova konstantnom.

Naravno, ovi se sistemi, a ima nekoliko podvrsta (Railflex, Super Railflex i Double Freeflex, op.a.), na skije montiraju bez bušenja daske, što je hvale vrijedan benefit.

Super Railflex kao high-end sistem predviđen je isključivo kao baza za Head-Tyrolia sisteme, dok je Railflex baza koja se može montirati na svaku skiju koja na sebi već nema platu.

Tyrolia vezovi (pogotovo preporučeni Tyrolia LD 12 Freeflex, op.a.) sa sobom donose ABS sistem klizne plohe, a koja olakšava izbacivanje prednjeg dijela pancerice pri otpuštanju veza, dijagonalno kretanje stražnjeg bloka veza te DIN skalu od 3-12.

Zahvaljujući railu, vez se može savršeno adaptirati na savijanje skija, a da pritom ne izgubi svoju svrhu, grip i preciznost pri izbacivanju, a ovisno o skijaševoj tehnici, građi i uvjetima skijanja može se pomicati u položaje +15 i -15 cm naprijed i nazad po fiksnim railovima na plati skije.

Dobra ideja, iako ne baš jako revolucionarna s obzirom na činjenicu da vrlo slične sisteme srećemo i kod Völklovih motion sistema.

U svakom slučaju, međutim, vrijedi pažnje, posebno onima koji su naklonjeni Tyrolia vezovima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222506
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr