PROIZVOĐAČI

»

K2

10.01.2014.      

Autor: Željko Ivnik

Ustupio: GM3 d.o.o. (Impulz), Jurčkova cesta 228, 
Ljubljana, Slovenija, tel: +386 1 42 87 543

 

K2 AMP 82 Xti Rictor (13/14)

Američki proizvođač K2 i ove vam zime nudi igralište. Na vama je tek da se odlučite koju igru želite zaigrati, uređena staza ili dubok snijeg.

Testirani model: 177 cm, r = 17 m
Sidecut: 127-82-112
Dostupne visine: 163, 170, 177, 184 cm

 

-.--.-All Mountain Perfomance serija u domeni At Rox tehnologije (odgovarajuća drvena jezgra, prigušivač vibracija u obliku slova x, karbonska mreža te All Terrain Rocker) nudi vam tri modela. Uz  K2 AMP 80 Xti - o kojem smo već ranije pisali, najjači model serije 90 Xti te Rictor 82 Xti koji je predmet našeg teksta.

All Terrain Rocker koncept uz omjer Rocker – Camber 30 naspram 70 % te širinu struka  od 82 mm koji oprašta greške, daje vam skiju koja doslovno obožava carve zavoje srednjeg i širokog radijusa na uređenoj stazi. Ako kojim slučajem  prilikom vožnje ostanete u zadnjem položaju, skija vas ne baca izvan balansa, a zavoj ostaje besprijekoran.  

Svakako treba reći da istaknuti lukovi vrhova skija, uz smanjeni kružni luk na repovima, olakšavaju ulazak u zavoj te istovremeno primiruju skiju prilikom njenog izlaska zahvaljujući progressive sidecutu.
 
S njom je dakako teže inicirati kratak zavoj što skiji koja ionako u odnosu na neke druge konkurentske modele, žudi za freeride vožnjom, ne predstavlja nikakav nedostatak. Teže, ali ne i nemoguće. 

Da biste imali dinamiku gibanja i njeno brzo prebacivanje s rubnika na rubnik, potrebno je znanje u kombinaciji s mišićnom masom. Baš kao i za freeride tijekom kojeg skija nema tendenciju da suvišno "tone", ali definitivno joj nedostaje širine u struku. 

Ovo je prijateljski nastrojen stabilan model zahvaljujući  torzijskoj krutosti, koja je produkt metal laminate konstrukcije (obostrano dodavanje slojeva titana jezgri skije). Tvrda staza s ledenim plohama uzrokovat će tek njeno djelomično neugodno poskakivanje. MOD tehnologija primijenjena je u svrhu eliminiranja vibracija (sekundarna elastomerna jezgra koja djeluje neovisno od primarne jezgre te smanjuje vibracije). 

Kad je riječ o vezovima model se isporučuje s MXC 12.0 TC vezom namijenjenim all-mountain modelima šireg struka (sidecut ovog modela 127-82-112), a ispod kojeg se nalaze okomiti postranični zidovi Hybritech Sidewall.

I da zaključimo, baš kao što Stradivari violinu nije bilo moguće izraditi bez Stradivarija, proizvođač K2 potrudio se da i ove zime imate prilike "konzumirati" spoj naizgled dvaju različitih svijetova uz velik osmijeh na licu.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 122998
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr