PROIZVOĐAČI

»

K2

12.06.2009.      

Autor: Denis FliderUstupio: GM3 d.o.o. (Impulz), Jurčkova cesta 228, Ljubljana, Slovenija, tel: +386 1 42 87 543  

K2 Apache Crossfire (08/09)

Američki skijaški div na europskom snijegu s modelom koji je po specifikacijama najsličniji modelima iz Europe. Tipičan allmountain model...

Testirani model: 177 cm, r = 16 m
Sidecut: 117-70-101
Dostupne visine: 163, 170, 177, 184 cm

-.-Skijanje.hr-.-K2 Apache Crossfire, po svojim karakteristikama najsličnije su europskim allmountain modelima. Na testiranom modelu (08/09) širina struka je 70 mm što je u okvirima allmountain modela, ali je od svih K2 Apache modela još uvijek najuža u struku. Mogli bismo reći da joj to daje svojevrstan "europski" štih. Navedeno se gubi na modelu za sezonu 09/10, koji je 4 mm širi.

Vizualno, skije dosljedno prate cijelu liniju K2 Apache modela, koju karakterizira veliki K2 logo na vrhovima i repovima skija. Modeli iz serije razlikuju se jedino po kombinaciji boja na pojedinom Apache modelu. Crossfire krasi spoj crne boje na prednjem dijelu i narančaste na repovima. Boje se na sredini skija stapaju, što daje zanimljiv vizualni efekt na snijegu, pogotovo za poluoblačnog vremena. Model Crossfire (09/10) blago je redizajniran. Kombinacija boja je gotovo ista, s tek nešto više narančaste. Mogli bismo reći kako se radi o tipičnom američkom dizajnu, koji ili volite ili ne. Možda su dizajneri i kroz boju željeli naglasiti njihov temperamentan karakter.

Od K2 tehnologija Crossfire sadrži: MOD tehnologiju - pomoću koje se eliminiraju vibracije skija, zajedno s tehnologijom MOD Monic - koja služi dodatnom smanjenu vibracija skija ciljanim postavljanjem prigušujuće mase u obliku cinkovih pločica. Tu je i tehnologija Metal laminate - slojevi titana, koji u kombinaciji s drvenom jezgrom daju skijama potrebnu otpornost na torziju. (Više o K2 tehnologijama možete pročitati u člancima K2 tehnologije 08/09 i K2 tehnologije 09/10, op.a.). Testirani model ima vezove K2/MX 12.0, koji se proizvode u suradnji s Markerom. MX sistem namijenjen je najboljim Apache modelima.

Prema napucima iz kataloga, skije su namijenjene 70% za vožnju po uređenim stazama i 30% za vožnju off piste, što i nije daleko od istine. Skije su ponajprije namijenjene za vožnju po stazi, ali pružaju mogućnost izleta izvan piste gdje se sasvim dobro snalaze, pogotovo ako znamo da imaju struk širine "svega" 70 mm i da imaju određenu "težinu". Koliko god im možda težina otežava skijanje izvan staze, na samoj stazi im daje dodatnu stabilnost. Crossfire su stabilne pri vožnji spusta ravno. Osjećate da imate nešto "pouzdano pod nogama" i da pri većim brzinama vozite nešto snažno. Skije su pokazale dobre performanse na mekanom/razrovanom snijegu te vrlo dobre na tvrdoj podlozi. Iznenađujuće su stabilne i lake za upravljanje u dužim zavojima s dobrim hvatanjem rubnika. Nemojte se iznenaditi kada prilikom vožnje dugih zavoja postavite skije na rubnike, skije će lagano ući u zavoj, a građa će im omogućiti snažan izlazak iz zavoja pun energije.  Činit će vam se da ste upalili turbo pogon. Bitno je napomenuti da u tim trenucima budete u centralnom položaju, kako ne bi bilo iznenađenja. Skije ugodno iznenađuju kada se "stisne gas" te niti jednog trenutka ne oklijevaju.

-.-Skijanje.hr-.-Međutim, pri kratkim zavojima, Crossfire nisu najživlje skije i čine se podosta teškima. Pogotovo pri ulasku u zavoj kada je potrebna i snaga. U tim trenucima za njih ne bismo mogli reći da se brzo prebacuju s rubnika na rubnik, poput nekih okretnijih slalom modela. Ukoliko ste željni kratkih zavoja, lakše ćete ih voziti po tvrdoj i uređenoj stazi, nego po mekoj i razrovanoj.

Ove skije su namijenjene svima koji negdje u dubini duše žele tu i tamo probati off piste, malo voziti kratke zavoje, ali zapravo uživati u skijanju na stazi po svim uvjetima. K2 Crossfire je namijenjena za srednje/više rekreativce, koji imaju naviku priprema za skijašku sezonu. S druge strane, skija će odgovarati svima onima željnima američkog duha i skija koje pretendiraju powder. Istina je da od svih Apache modela, Crossfire ima najmanje jednog i drugog, ali ipak se osjeti podrijetlo.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 146837
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr