PROIZVOĐAČI

»

K2

09.06.2011.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: GM3 d.o.o. (Impulz), Jurčkova cesta 228, Ljubljana, Slovenija, tel: +386 1 42 87 543

 

K2 Charger (11/12)

Model pri samom vrhu konkurencije skija za uređene staze.

Testirani model: 174 cm, r = 16 m
Sidecut: 122-74-106
Dostupne visine: 160, 167, 174, 181 cm
-.--.-


-.-Goran Razić-.-Iako je K2 poznatiji po svojim "krstaricama" za dubok snijeg, nimalo loše mu ne ide niti proizvodnja skija za uređene staze. Dokaz za to je Charger, model na vrhu A.M.P. serije (All-Mountain Performance), skija koja je zamišljena da provodi 70% svog vremena na snijegu na "ispeglanoj" stazi.

U Charger je ugrađeno gotovo sve najbolje što K2 nudi. Drvena je jezgra kombinacija jasike i paulovnije, a uz to je ojačana s dva sloja titana. Hybritech Sidewall podrazumijeva okomite postranične zidove ispod veza i konvencionalne rubnike pri vrhu i repu skije. MOD tehnologijom se smanjuju vibracije u skiji, a naravno, tu je i neizostavni "rocker". U ovom slučaju Speed Rocker gdje je vrh skije malo odignut od podloge kada je skija opterećena, a takva je konstrukcija prilagođena za uređene staze. Dizajnerski, Charger je usklađen s ostatkom K2 game, a izdvaja se jedino otrovno zelenom bojom. Nekom po "guštu", nekome ne.

Rijetko se desi da pojedina skija na testu već pri prvom zavoju izmami osmijeh na lice. Chargeru je uspjelo upravo to! Upravo je nevjerojatno kako brzo skijaš pronađe zajednički jezik s ovom skijom i već nakon minutu-dvije juri niz uređenu padinu. Duljina od 174 cm je pružala lijepu potporu u pravocrtnom spuštanju, a zabava je počela nizanjem širokih carving zavoja.

Veseli lagani impuls energije koji se osjeti pri izlasku iz zavoja i koji tjera na daljnje "stiskanje gasa". Charger uspješno upija neravnine na stazi, a cijeli dojam podsjeća na vožnju dobro motoriziranog i mekše ugođenog automobila srednje klase.

Uvjeti na skijalištu su se pokazali idealnim za testiranje ovakve skije. U rano je proljeće jutarnje tvrda staza brzo omekšala dajući priliku rocker koncepciji da se iskaže. Greške nije bilo, skija je klizila preko nakupina mokrog snijega bez zapinjanja i trzanja. Da se ovaj tekst ne bi pretvorio u panegirik Chargeru, treba spomenuti da zavoje kraćeg radijusa treba izvesti s "uzdama" čvrsto u rukama i uz jači stisak nogu, no to takvo je ponašanje bilo donekle i očekivano s obzirom na geometriju skije.

U pravom ga "dubaču" nismo uspjeli provozati, no dojam je da bi tu težina mogla predstavljati ograničavajući faktor. Nekoliko rundi kroz neuređen i iskijan snijeg daje naslutiti freeride gene ove skije, ali za bilo što ozbiljnije K2 ima odličan izbor čistokrvnih skija za neuređene terene.

-.-Goran Razić-.-Charger će biti odličan suputnik sportski orijentiranim rekreativcima koji traže skiju za uređene staze, skiju koja će im pružiti sigurnost pri brzini i pomoći im da uživaju u carvingu. Tko se odluči na kupnju, neće zažaliti utrošena novca makar K2 bio tradicionalno postavljen u višem cjenovnom razredu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 27130
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr