PROIZVOĐAČI

»

K2

29.09.2008.      

Autor: Goran Vukelić 

K2 skije 08/09

Vrlo specifičan američki brand skija nastavlja sa svojom orijentacijom ka skijama koje dubok snijeg smatraju domaćim terenom.

Sezona 2008/09 ne donosi promjene u promišljanju novih modela kod tvrtke K2. Američki proizvođač i dalje preferira prvenstveno izradu skija namijenjenih skijanju po svim vrstama snježnih podloga, dakle svestranih allmountain modela. Kolekcija je prilagođena tržištu Sjeverne Amerike gdje takvi modeli imaju odličan prijem. Tridesetak modela podijeljeno je u tri serije: Apache, T:9 i Factory.

 

Tucet modela Apache serije pokriva širok raspon ciljanih kategorija skijaša: od freeridera,  naprednih rekreativaca i početnika koji žele skijati na i izvan staze. Dva su čista freeride modela, Coomba i Pontoon. Coomba je prošlogodišnja posveta Dougu Coombsu, dok je za Poonton "odgovoran" Shane McConkey. Prijelaz ka skijama uporabljivim i na uređenim stazama predstavlja Outlaw (ove godine potpuno redizajniran) koji u sebi nosi sve najbolje od K2 tehnologije. Crossfire (lijevo) je najbliže modernoj carving skiji za uživanje na uređenim stazama što je proizveo K2 za sezonu 2008/09. Struk od 70 mm izjednačen je sa sličnim modelima konkurentskih kuća. Svi ostali modeli Apache serije imaju strukove šire od 72 mm što je jasna preporuka i za povremene izlete u dublji snijeg. Na dnu serije su Ranger, Sabre i Hawk, skije namijenjene početnicima i nezahtjevnim rekreativicma.

 

Skijašice će moći izabrati nešto iz T:9 serije koju karakterizira nastavak "Luv" u imenima modela i nije se pretjerano mijenjala od prošle sezone. Phat Luv imenom odaje široku skiju namijenjenu čistom powderu. Tough Luv, Lotta Luv (desno) i Burnin' Luv su modeli za iskusne skijašice, a s debljinom struka koja im pada od 88 mm do 68 mm opada i njihova uporabljivost u dubokom snijegu. Koriste MOD tehnologiju i MOD Monic raspored prigušujuće mase u konstrukciji. Ostatak je serije predviđen za rekreativke sklone uređenim stazama i željne oku ugodnog dizajna svojih skija. Kao i kod drugih proizvođača, centar veza je pomaknut 2 cm unaprijed kako bi se kompenziralo niže težište skijašica. Pohvalno, K2 izdvaja dio prihoda iz T:9 serije za donacije u istraživanju raka dojke.

 

Factory modeli su namijenjeni za akrobacije u snowparku te također dozvoljavaju spuštanje padinama pokrivenim dubokim snijegom. Sve su ovo twin-tip skije, a u Factory seriji nalaze se inačice za skijašice, skijašice i juniore. Konstrukcijski vrlo slični, čisti park&pipe modeli se odlikuju i pojačanim čeličnim rubnicima od 3,5 mm te vrhovima i repovima ojačanim dizajnerskim zakovicama. To su sve preduvjeti za što duži životni vijek u snowparku ili pri bliskom susretu s kakvim kamenim grebenom ispod dubokog snijega. Sve skije iz ove serije dolaze bez pripreme za vezove. Unutar Factory serije su i tri junior modela namijenjena malim skijašima: Bad Seed (za dubok snijeg), Juvy (za stazu) i Missy (za djevojčice). Šaren dizajn jamči prepoznatljivost na snijegu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 217306
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr