PROIZVOĐAČI

»

NORDICA

03.09.2014.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: Global Šport d.o.o., kontakt: gstravs@globalsport.si

 

Nordica Dobermann Spitfire Ti (14/15)

Dobra skija sa sportskim natruhama namijenjena ambicioznim rekreativcima .

Testirani model: 168 cm, r= 14 m 
Sidecut: Temper: 122,5-72-105,5
Dostupne visine: 152, 160, 168, 176 cm

Spitfire Ti
je dio Nordicine Dobermann linije skija za uređene staze. Iako zvučnog imena i bliskog srodstva s braćom koja su namijenjena za beskompromisno ganjanje uređenim stazama, Spitfire Ti je ipak nešto blažeg karaktera. Predstavlja svojevrsnu ulaznicu u klasu "top" skija, pa je kao takav namijenjen ambicioznijim rekreativcima.

 

Kako službeni katalog navodi, skija ima veleslalomsko tijelo i slalomski vrh, tj. kombinaciju rockera i cambera koju Nordica prodaje pod nazivom Frontside Camrock, a trebala bi osigurati raznovrsnost i prilagodljivost. Pod nazivom Evo Energy Ti se skriva uska drvena "kralježnica" koja se proteže cijelom duljinom skije, ali ne i njezinom širinom. Ojačana je samo slojem titana i stakloplastike, a poznavatelji će iz ovog moći zaključiti kakva bi ćud ovog Spitfirea trebala biti.

Janje u vučjoj koži, da pojasnimo ostalima. Iako agresivna vanjska grafika prati ostatak Dobermann linije, izvedba na terenu zaostaje. Nije to top race skija kojom će iskusni skijaši "rezati" led. No, daleko od toga da je loša, dapače. Ovo je skija za ambiciozne rekreativce koji žele aktivno provesti tjedan dana na snijegu ne odričući se sportskih ambicija. Ali isto tako ne žele skiju koja će ih kažnjavati kada pred kraj dana noge postanu umorne ili se desi kakva "tehnička greška" u izvedbi.

-.-Goran Razic-.-

Svi takvi će biti nagrađeni vrlo poslušnom, ugodnom skijom za uređene staze koja lako ulazi u zavoj, ne iznenađuje svojim ponašanjem i jednako se dobro nosi sa širim ili užim radijusima. Relativno je mekana (za svoju klasu), pa se dade lijepo voziti i između popodnevnih nakupina mokrog snijega. Na jutarnje tvrdoj stazi laganija se konstrukcija očituje u vibracijama koje će prvenstveno primijetiti agresivniji i korpulentniji skijaši. Za izlete izvan staze nedostaje joj pokoji milimetar u struku, no sumnjamo da će ciljana publika tražiti takvu vrstu avanture.

Široke plave i crvene staze obasjane suncem. Kratki opis koji vrijedi za većinu talijanskih skijališta ujedno je i opis koji najbolje dočarava prirodno "stanište" za Spitfire Ti. Malo jurnjave, ali ne s preteškom nogom "na gasu", pa malo odmora na nekoj od usputnih terasa. To zvuči kao dobar odmor, a ovaj talijanski ljepotan će pomoći da užitak bude potpun.
 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 135020
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr