PROIZVOĐAČI

»

NORDICA

08.07.2008.      

Autor: Tomislav MatošinUstupio: Britton d.o.o.
Ilica 37, Zagreb
tel. 01/4875 695, 01/4875694
fax.01/4875 693
 

Nordica Hot Rod Top Fuel (08/09)

Nordica je i u sezoni 08/09 nastavila s vrlo širokom paletom allmountain modela u seriji Hot Rod. Između 8 različitih modela imali smo priliku isprobati Top Fuel koji spada u sredinu Hot Rod serije.

Testirani model: 170 cm, r= 15,5 m
Sidecut: 124 – 78 – 108
Dostupne visine: 154 (11,5), 162 (13,5), 170 (15,5), 178 (17,5) cm


Vizualno lijepa skija, klasičnog talijanskog dizajna s prevladavajućim crvenim bojama dolazi s nešto širim sidecutom nego li smo navikli kod all mountain modela ove kategorije. Oko drvene jezgre, konstrukcija skije je građena poznatom nam Full Twin V Active tehnologijom koja dolazi u kombinaciji s poboljšanim X-Balance System Integrated, odnosno XBi sistemom čime je osiguran jednolik pritisak na podlogu, te lakše prebacivanje skija na rubove. Od ove sezone Nordica na skijama ima i vezove sa svojim imenom, no, zahvaljujući zajedničkoj grupaciji i dalje je proizvođač Marker. Ukoliko se odlučite na kupnju Top Fuel skija imati ćete na izbor između N Power 2S (DIN 6-14) i N Pro 2S (DIN 3,5-12) vezova.

Zahvaljujući gabaritima Top Fuel se izvrsno snalazi na mekanijim podlogama gdje će biti vrlo stabilna i plovna. Široki sidecut skije je uzrok smanjene preciznost prilikom zavoja, no ionako ovaj model nije namijenjen za brzo vijuganje. Prebacivanje skija s ruba na rub traži snagu, no povećanjem brzine i širine zavoja potreba za snagom je manja. Iz ovoga se lako da zaključiti da će ljubitelji širih, dinamičkih zavoja uživati skijajući na ovoj skiji.

Stabilnost skije dolazi do izražaja pri gubitku ravnoteže i centra težišta što neće neminovno dovesti do pada. Skija će vam jednostavno "oprostiti" takve greške te ćete se bez većih problema vratiti u pravilan položaj. Ova karakteristika će biti vrlo korisna početnicima u dubokom snijegu.

Zbog nešto veće mase skija će od vas tražiti brzinu i široke zavoje stoga neiskusnima vožnja po dubokom snijegu može biti naporna i iscrpljujuća. No, zato na iskijanim i mekanijim stazama skija pokazuje svoje maksimume. Preko neravnina skija jednostavno prelazi te ne gubi kontakt s podlogom, što vam omogućuje stabilnost bez većih podrhtavanja pri većim brzinama.

Hot Rod Top Fuel će svoju publiku naći u malo "ljenijim" skijašima koji imaju tehniku da bez problema pripitome ovu skiju te jednostavno žele uživati opuštenoj vožnji po cijelom skijalištu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 26355
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr