PROIZVOĐAČI

»

NORDICA

15.02.2005.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: Britton d.o.o., Ilica 37, 10000 Zagreb tel. 01/4875 695, 01/4875694 fax.01/4875 693  

Nordica Olympia Victory XBS (05/06)

Predstavljamo model Nordice za sezonu 2005/06, namijenjen skijašicama.

Testirani model : 170 cm @ 16 m
Sidecut : 119-74-104
Dostupne visine : 154@13, 162@14, 170@16, 178@17

Nordica u sezoni 05/06 lansira posebnu, žensku liniju skija, pod zajedničkim imenom Olympia. Nazvani prema rodnom gradu olimpijskih igara, ovi modeli bi, sudeći prema reklamnom sloganu proizvođača "Like a goddess on the snow", trebali biti krema ponude. Linije skija namjenjene skijašicama razlikuju se od muških pandana prema nešto drugačijoj konstrukciji skije. Obično su ovakve skije olakšane, fleksibilnije su i udobnije za vožnju. U Olympia porodici nalazit će se četiri modela: Victory, Beauty, Serenity i Harmony. Nama na test stigao je najjači - Victory.

Imajući na umu da je riječ o ženskim skijama, krenut ćemo redom, naravno - od dizajna. Skije su zlatne boje, te su dostupne jedino u toj varijanti. Uz nekoliko stiliziranih crvenih detalja odlično pašu na crveno-crne Marker vezove sa sasvim dovoljnom DIN skalom do 12. Vezovi dolaze ugrađeni na skiju, bez plate.

S obzirom da su ove skije namijenjene naprednim rekreativkama, već pri prvom susretu s njima vidjet ćete da nije riječ o igračkama, jer zbog težine djeluju kao mali tenk. Upravo takve su i na stazi. Režu sve na što naiđete i nije nikakav problem s njima skijati kroz nepopeglane staze, hupsere, mekan i mokar snijeg. Na powderu propadaju jer su preteške i teško je manevrirati, no nije nemoguće. Led također podnose bez problema, što je i za očekivati od ovakve skije.

Vole bržu i agresivniju vožnju, a podnose sve. Od carvanja dugačkim zavojima, do klasične, stare tehnike vijuganja "po sitno" skupljenim nogama. Greške će oprostiti, te će u svakoj situaciji biti dovoljno stabilne, bez trešnje ili vibracija.

No oprez! Ove skije zbilja nisu namijenjene početnicima i skijašicama bez kondicije, jer za bacanje na kantove traže jake noge. Ukoliko nemate dovoljno snage, ova skija će vas brzo umoriti, no ako kvadricepse prije sezone adekvatno pripremite, vjerujem da ćete postati nerazdvojne prijateljice. Također, s obzirom na težinu skija, pancerice moraju biti bez lufta i nešto većeg flexa, jer će u suprotnom ovu skiju ponekad biti nemoguće kontrolirati.

Olympia Victory zbog relativno velike težine i visine možda i nisu toliko zabavne te zahtijevaju dobru pripremu i znanje skijašica, no za uzvrat ćete dobiti sigurnu i solidnu skiju s kojom možete uživati u uvjetima u kojima se drugi skijaši ne usude na stazu.



 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 51117
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr