PROIZVOĐAČI

»

NORDICA

27.04.2009.      

Autor: Tomislav Matošin 

Nordica skije 09/10

Za svoj 70. rođendan Nordica je uvela poneki novi model.

Nordica skije u sezoni 09/10 podijeljene su 6 serija. Iako se izgubila serija ženskih skija Olympia one su i dalje tu, ukomponirane među ostale modele, a prepoznat ćete ih po drugačijem dizajnu.

Za natjecatelje i one koji bi to htjeli postati tu je klasična Race serija modela koja se sastoji od Dobermann modela GS PRO i GSJ Plate za veleslalom te SL PRO i SLJ Plate za slalom. PRO su klasični natjecateljski modeli koji dolaze u tri različite visine dok su SLJ Plate najjače skije komercijalne ponude koji dolaze u 5 različitih visina. U ovu seriju možemo svrstati i Front Race modele koje Nordica reklamira kao dvije skije u jednoj, odnosno s različitim radijusima vrha te ostatka skije. Modeli Dobermann Spitfire PRO i Spitfire dolaze u četiri različite visine, istog su sidecuta i radijusa a razlika je u tvrdoći. U tu seriju spada i ženski model Firefox koji je istih dimenzija kao i Spitfire modeli no, naravno, najmekaniji.

-.--.-

High performance
serija se sastoji od Speedmachine modela koja je proširena s novim Mach 4 Power modelom. Tu su i prošlogodišnji Mach 1, 2 i 3 te Mach 2 Power. Svi modeli dolaze u četiri različite visine, a razlikuju se po tvrdoći kao i tehnologijama implementiranim u skiju. Tu je i ženski model jednostavnog imena Speed.

Sport performance je nova serija skija koju bi usporedili s all round modelima. Sportmachine 70 i 74 se razlikuju po radijusima te sidecutu, a oba modela dolaze u četiri različite visine. Za djevojke tu su pandani Mint i Fox.

All mountain serija je zastupljena s najviše modela. Tu su HR-PRO Helldiver i Jet Fuel te Hot Rod Nitrous i Igniter gdje svaki model dolazi u dvije izvedbe; oznaka Ti znači da je jezgra ojačana titanom dok Ca znači ojačanje pomoću karbona (ugljika). Djevojke će imati na izbor tri modela, Conquer, Victory i Drive. Čak i najmlađi će imati na izbor četiri Fastrak modela: Hot Rod, Victory, Nordy i Foxy.

-.--.-

Među freeride modelima Nordica ima najširu skiju koja se trenutno može naći na tržištu, a to je, sa sidecutom 167-140-157, model Jah Love. Tu su još modeli Girish, Enforcer, Nemesis i Zero koji su karakteristični po svojem jedinstvenom dizajnu.

-.--.-

Također specifičnog i vrlo šarolikog dizajna su modeli za park&pipe ljubitelje u koje spadaju twin tip modeli Ace of Spades, Dead Money, Double Six i Phenom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 223800
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr