PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

18.04.2008.      

Autor: Goran Vukelić 

Dalbello preuzima Rossignol?

Talijanski proizvođač pancerica razmišlja o kupnji Rossignola.

dalbelloU talijanskim je poslovnim medijima objavljena vijest da Dalbello, talijanski proizvođač pancerica, ozbiljno razmatra kupnju Rossignola, francuske tvornice skijaške i boarderske opreme. Dalbello time želi ojačati svoju poziciju na tržištu i to na način da pod svojom "kapom" kupcu može ponuditi kompletan sistem pancerica-vez-skija.

 

Podsjetimo, Rossignol se nalazi u znatnim financijskim problemima zbog čega ga je i Quiksilver, američki proizvođač sportske opreme te ujedno i njegov vlasnik od 2005., stavio na prodaju. Kupac Rossignola, osim proizvodnih pogona iz kojih izlazi kvalitetna skijaška i boarderska oprema, dobiva i odgovornost da tvrtku koja je nedavno proslavila 100 godina postojanja postavi na zdrave temelje.

 

Dalbello svoju povijest piše od 1974. kada je osnivač tvrtke Alessandro Dal Bello prodao svoje prve pancerice. Dosada je prodano više od 6 milijuna pari pancerica, a godišnja proizvodnja dosiže brojku od pola milijuna. Na svjetskom tržištu, Dalbello je trenutačno 4. najveći proizvođač pancerica. Ostvari li se planirana akvizicija, na ljestvici bi sigurno napredovali, pogotovo uzme li se u obzir da bi došli i u vlasništvo nad Langeom, francuskim proizvođačem pancerica kojeg trenutačno "drži" Rossignol.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 5207
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr