PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

15.05.2006.      

Autor: Ante Pašalić 

Gase se Rossignol snowboard brandovi

Quiksilver Inc. najavio ambiciozne planove u snowboard odijelu.

"Od ovog trenutka pa nadalje, imamo definiranu viziju budućnosti snowboarda, Quiksilver snowboarda!" – izjavio je Bernard Liatti, podpredsjednik Rossignol grupe.

Svi snowboard brandovi koji su do sada bili u Rossignol grupi bit će ugašeni! Nakon dužeg analiziranja i pomnog praćenja tržišta, u Rossignolu su došli do zaključka da se niti jedan od Rossignolovih snowboard brandova ne isplati, te će biti ukinuti.

Tako će francuske snowboard kompanije Hammer snowboards, te Dynastar snowboards programi, koji ne zadovoljavaju Rossignolove standarde, biti kompletno ugašeni. Hammer će biti potpuno ugašen, dok će Dynastar snowboards zatvoriti samo snowboard proizvodnju, te se koncentrirati na skijaški segment kompanije. Za Hammer snowboards možda ima nade, ali jedino ako zaposlenici te male francuske core tvrtke odkupe dionice Hammer-a.

Rossignol Snowboards je jedini snowboard brand u grupi koji zadovoljava parametre koje je postavio novi vlasnik Quiksilver Inc. Bernard Liatti inzistirao je da Rossignol postane jedan od najboljih "lifestyle" brandova na tržištu.

Rossignol grupa će i dalje podupirati snowboard, te će se na tržištu formirati novi brand, Quiksilver snowboards, koji će pokušati zadovoljiti "hardgoods" tržište sa svojim prepoznatljivim imenom, te nekim novim tehničkim rješenjima.

Jedini pravi gubitak ima Hammer snowboards, koji se već nekoliko godina probija na tržište na "mala vrata", a u trenutku kada se počeo probijati i biti priznat kao "core" kompanije, sada biva ukinut, zbog nezadovoljavanja nekih globalnih strateških planova od strane Quiksilvera.
Hammer snowboards je inovativna kompanija s mladim kreativnim zaposlenicima, a izdali su i neka odlična rješenja na snowboard tržištu, kao što je Magic Potion, te Hammer Mini Board. Uvijek su bili core kompanija, koja je maksimalno podupirala francusko/europsku scenu, te bila dio iste.

Quiksilverovu namjeru probijanja na snowboard tržište, jako poznatim imenom i brandom u budućnosti, čeka trnovit put do slave.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 30285
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr