PROIZVOĐAČI

»

ROSSIGNOL

20.09.2007.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: SVS Sport Trzin I.O.C. Blatnica 14 1236 Trzin, Slovenija tel. +386 1 560 50 5 

Rossignol Attraxion III (07/08)

Ženski allmountain model iz Rossignola niti ove sezone nije doživio bitnije promjene.

Testirani model: 154 cm, r=13m
Side-cut:121-72-100
Dostupne visine: 146, 154, 162 cm

Attraxion III, središnji model iz allmountain ženske Rossignol linije već smo imali prilike dobro upoznati protekle sezone. Rossignol, nakon što je u sezoni 05/06 lansirao žensku liniju namijenjenu svim uvjetima na stazi - Attraxion, te nakon što ju je protekle, 06/07 sezone, proširio s dodatna dva modela, za 07/08 sezonu nije bitno mijenjao stvari. Ipak, kako sve ne bi bilo baš podjednako, od sada uz Attraxion I, III i V, možemo birati i XI Mutix. Model je to nastao kao kombinacija već provjerene, široke krstarice te Mutix tehnologije koja bi trebala omogućiti vlasnicima 2u1 skiju. Više o Mutix tehnologiji pročitajte ovdje.

Nama u ruke ponovno je došao središnji model, Attraxion III. Geometrija skije ostala je identična, baš kao i radijus. I dalje je to vrlo široka skija u vrhu i repu, sa više od 120 mm, dok je struk 72mm. Predispozicija je to da ova skija dobro leži i na stazama koje nisu savršeno uređene. Radijus od 13m dovoljan je kako bi se mogli izvoditi kraći zavoji, ali opet nije slalomski ekstreman pa skija neće loviti rubnike onda kada mi to ne želimo, niti će nervozno vibrirati prilikom vožnje ravno.

Iako sada više nije u "zlatnoj" sredini, Attraxion III je i dalje ostao skija namijenjena dobrim skijašicama koje vole bržu i agresivniju vožnju, a to pokazuje i svojom masom koja je, u usporedbi s drugim ženskim skijama, poprilično veća. No teža skija dat će nam sigurnost ukoliko poželimo juriti stazom i izvoditi carving zavoje, a isto tako puno bolje će ići na ledenim plohama s kojima ovaj model, barem dok su skije svježe naservisirane, nema problema.

I dizajn skije ostao je vrlo sličan onom prošlogodišnjem. I dalje su prisutne glavne karakteristike ovih modela koji su među prvima na tržištu uveli siluete na skijama koje se spajaju u cjelinu kad se spoje skije. Crna boja je i dalje dominantna, upotpunjena sa bijelo-narančastim detaljima, jedino što se grafika ponešto razlikuje.

Tražite li rekreativni model s kojim ćete moći uživati cijeli dan, bez obzira da li su na skijalištu visoke temperature pa staze više ne drže idealno, onda svakako zavirite i u ovaj. No, dobra kondicija i priprema kvadricepsa neće biti na odmet, pa niste li sportski nastrojeni odaberite rađe niži model.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 122753
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr